ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτρούπας | Με αφορμή την έξωση της δημοσιογράφου μετά από πλειστηριασμό

Με αφορμή την έξωση της δημοσιογράφου μετά από πλειστηριασμό για χρέος 15.000 ευρώ από πιστωτικές κάρτες, ας θυμηθούμε ότι μέσα στο 2022 έχουν γίνει χιλιάδες πλειστηριασμοί και άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους ακόμη και για χρέος 1.000 ευρώ.

✅Μόνο με τον νόμο 3869/10 του ΠΑΣΟΚ υπήρξε πραγματική προστασία της κύριας κατοικίας τα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων.

❌ Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ψηφίσει τον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

❌Τόσο η Κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ άφησαν την κατοικία στο έλεος των funds.

👉Η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου (822/2022) δημιουργεί «νομολογία» και δίνει μια ανάσα στην ελληνική κοινωνία, καθώς δίνει τη δυνατότητα στον δανειολήπτη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να πετύχει το «πάγωμα» του πλειστηριασμού, εάν έχει κόκκινο δάνειο, που έχει μεταβιβαστεί σε funds.

👉Πρέπει όμως να ανοίξει και τον δρόμο για να προχωρήσουν οι απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες, ώστε να μπει ένα φρένο στην ασυδοσία των funds, αλλά και στην πραγματική προστασία της κύριας κατοικίας γενικότερα.

✅Το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας των ευάλωτων νοικοκυριών και είναι επιτακτική ανάγκη η υιοθέτηση και η εφαρμογή του.

https://kinimaallagis.gr/freno-stoys-pleisthriasmoys…/

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα