ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τη νέα απογραφή οι εθνικές εκλογές

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναμένεται μείωση των εδρών σε κάποιες εκλογικές περιφέρειες της επαρχίας και αύξηση των εδρών στα αστικά κέντρα

Με τη νέα απογραφή οι εθνικές εκλογές

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για το αν οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με την απογραφή του 2011 ή του 2021. Ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Γιώργος Γεραπετρίτης έριξε φως στο τούνελ, επισημαίνοντας χτες ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας (άρα στην αρχή του καλοκαιριού) και με βάση τη νέα απογραφή.

«Ο πρωθυπουργός ήταν σαφής. Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και θα γίνουν με την απογραφή του 2021. Δεδομένου του γεγονότος ότι η τελευταία απογραφή και πράξη συντελέστηκε στο τέλος Φεβρουαρίου, οποιαδήποτε στιγμή από Μάρτιο και εντεύθεν, θα σημαίνει ότι θα γίνουν οι εκλογές με την απογραφή η οποία ολοκληρώθηκε πέρυσι (…) Σε κάθε περίπτωση στο μέτρο που θα έχουμε εκλογές στο τέλος της τετραετίας θα γίνουν με τη νέα απογραφή», τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι αν και δεν υπάρχουν ακόμη τα οριστικά αποτελέσματα εκ μέρους της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής «δε θα υπάρξουν μεγάλες μεταβολές. Θα υπάρξουν κάποιες σημειακές αλλαγές στις εκλογικές περιφέρειες, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι μεγάλες. Επίσης, να επισημάνω ότι η όποια αλλαγή γίνει σε σχέση με τις εκλογικές περιφέρειες δεν επιδρά στο συνολικό αριθμό εδρών τον οποίο παίρνει το κάθε κόμμα. Το κάθε κόμμα, ανεξαρτήτως των εκλογικών περιφερειών, θα του κατανεμηθούν οι έδρες που του αναλογούν», σημείωσε.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα