ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

86η ΔΕΘ | Ανδρουλάκης: “Η χώρα μπορεί να έχει εναλλακτική πρόταση εξουσίας!”

86η ΔΕΘ | Ανδρουλάκης: "Η χώρα μπορεί να έχει εναλλακτική πρόταση εξουσίας!"

Καταχειροκροτούμενος και στέλνοντας μηνύματα αισιοδοξίας με παράλληλη επίθεση τόσο στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ– ΚΙΝΑΛΝίκος Ανδρουλάκης, όπου στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ παρουσίασε το πρόγραμμα του κόμματός του. «Δεν θα παίξουμε με τους θεσμούς και το κράτος δικαίου» δήλωσε χαρακτηριστικά».

«Η χώρα μπορεί να έχει εναλλακτική πρόταση εξουσίας! Και Αξιόπιστη και προοδευτική. Για την ανάταση της κοινωνίας, της οικονομίας, των θεσμών και της Δημοκρατίας. Με ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης και ένα σύγχρονο, βιώσιμο πρότυπο ανάπτυξης» δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης καλώντας τους πολίτες στις επόμενες εκλογές να ψηφίσουν «ένα κυβερνητικό πρόγραμμα γνήσια προοδευτικό, που θα υπηρετεί τη δημοκρατία και την ευημερία» όπως συμπλήρωσε. Έθεσε μάλιστα το δίλλημα των επόμενων εθνικών εκλογών «Δημοκρατική Ανατροπή ή Ανοχή στον Καθεστωτισμό και την αδικία».

Μιλώντας για την Τουρκία και τις επιθέσεις του προέδρου Ερντογάν είπε πως «Η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας είναι μια χίμαιρα. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να συμβάλει πρωταγωνιστικά στην νέα αρχιτεκτονική σχέσεων Ευρώπης-Τουρκίας. Που θα οδηγεί σε μια ειδική σχέση, συμπεριλαμβανομένης της αναβάθμισης της τελωνειακή ένωσης. Θα πρέπει να εμπεριέχεται ένας ολοκληρωμένος μηχανισμός αυτοματοποιημένων κυρώσεων σχετικά με τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εσωτερικό της γείτονος» επαναφέροντας την πρόταση για εμπάργκο όπλων. «Ο Ερντογάν δεν πρέπει να μείνει σε χλωρό κλαδί. Το διεθνές δίκαιο είναι το μεγάλο όπλο της Ελλάδας» τόνισε.

Δείτε φωτογραφίες από το Βελλίδειο (κλικ για μεγέθυνση):

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο makthes.gr >>

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας