ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή Μπαραλιάκου στον ΥΠΑAΤ για τις επιδρομές των αγριόχοιρων

Μέσω επιστολής ενημέρωσε τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά ο Βουλευτής Πιερίας κ.Φώντας Μπαραλιάκος για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που απασχολεί τους παραγωγούς της Πιερίας.

Ειδικότερα στο επιστολικό του κείμενο ο κ. Μπαραλιάκος θίγει το πρόβλημα της αύξησης των επιδρομών αγριόχοιρων σε αγροτικές καλλιέργειες όλου του νομού και των ζημιών που προκαλούνται τόσο στην ετήσια παραγωγή όσο και στο ριζικό σύστημα των δενδρωδών καλλιεργειών.

Η αύξηση των επιδρομών οφείλεται στον πολλαπλασιασμό του πληθυσμού των αγριόχοιρων μετά τον περιορισμό του κυνηγιού κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και την υβριδοποίηση μεταξύ άγριων και οικόσιτων χοίρων

Κηπευτικά, αμπέλια, ηλίανθοι, ρυζοκαλλιέργειες, αμυγδαλιές και λοιπές καλλιέργειες πλήττονται από αγριόχοιρους που διαβιούν στις δασικές εκτάσεις της περιοχής απομειώνοντας το εισόδημα των παραγωγών.

Αίτημα του Βουλευτή Πιερίας η εξέταση της δυνατότητας παροχής ενισχύσεων προς τους παραγωγούς  για τις προκληθείσες ζημίες, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις οι καλλιέργειες αποτελούν την μοναδική πηγή εσόδων γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας