ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαραλιάκος: Στήριξη στην Πιερική ύπαιθρο η λειτουργία του Νηπιαγωγείου στη Ράχη και του 3θέσιου Δημοτικού Σχολείου στη Ρητίνη

Μπαραλιάκος: Στήριξη στην Πιερική ύπαιθρο η λειτουργία του Νηπιαγωγείου στη Ράχη και του 3θέσιου Δημοτικού Σχολείου στη Ρητίνη

Ως μια εξαιρετικά θετική έκβαση για τα εκπαιδευτικά δεδομένα της Πιερίας και ειδικότερα για τα χωριά στα Πιέρια όρη χαρακτήρισε ο Βουλευτής Πιερίας μετά τις ανακοινώσεις  του Υπουργείου   για την συνέχιση της λειτουργίας ως τριθέσιου του Δημοτικού Σχολείου της Ρητίνης και την ίδρυση Νηπιαγωγείου στο χωριό της Ράχης. Αποφάσεις που ικανοποιούν πάγια αιτήματα των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών της ορεινής Πιερίας, εξυπηρετούν τις ανάγκες των οικογενειών και δίνουν  κίνητρα για παραμονή των νέων μας στην περιφέρεια. 

Η ευτυχής κατάληξη των δύο περιπτώσεων των εκπαιδευτικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποδεικνύει την πρόθεση της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου να δώσει τελεσφόρες λύσεις σε κάθε πρόβλημα που ανακύπτει. 

Ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος καθ’ όλη την διάρκεια της προηγούμενης περιόδου, σε αλλεπάλληλες συναντήσεις του, μετέφερε στην ηγεσία του Υπουργείου και ειδικότερα στην Υφυπουργό, αρμόδια για τα ζητήματα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κα Ζέτα Μακρή, και πάντα σε πλήρη συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας τα προβλήματα των σχολείων που προέκυψαν κατά την διαδικασία  της προετοιμασίας λειτουργίας τους την νέα σχολική χρονιά.  Σε δήλωσή του ο κ. Μπαραλιάκος τόνισε: «Η μεγαλύτερη επένδυση ενός λαού για το μέλλον του είναι η παιδεία. Προτεραιότητά μου αποτελεί από την πρώτη στιγμή της εκλογής μου η ενίσχυση της εύρυθμης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην Πιερία μας. Σε διαρκή συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επιχειρώ κάθε χρόνο να συμβάλω με κάθε τρόπο σε ζητήματα που προκύπτουν. Θέλουμε τους νέους ανθρώπους να μένουν στα χωριά τους, θέλουμε να καλύπτουμε τις ανάγκες τους και τις ανάγκες των παιδιών τους. Γι’ αυτό και κάθε δίκαιο αίτημά τους είναι πρώτιστο μέλημά μου να το προωθώ στα αρμόδια Υπουργεία. Η εξέλιξη με το Νηπιαγωγείο της Ράχης και το Δημοτικό Σχολείο της Ρητίνης μας χαροποιεί όλους. Θερμές ευχαριστίες στην ηγεσία του Υπουργείου και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας για την κατανόηση και την διευθέτηση των καταστάσεων»   

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα