ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαράζ συνεδριάσεων στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις | Το χρονοδιάγραμμα

«Κλείδωσε» το πρόγραμμα των επόμενων συνεδριάσεων στη Βουλή για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Την Τετάρτη θα συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την ακρόαση του Θεμιστοκλή Δεμίρη, ώστε να αναλάβει και τυπικά τα καθήκοντά του ως νέος διοικητής της ΕΥΠ.

Θα ακολουθήσει την Παρασκευή προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για το θέμα μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρξει και νέα συνεδρίαση της Ολομέλειας, όπου θα συζητηθεί το αίτημα για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. 

Υπενθυμίζεται εδώ ότι μετά την τελευταία συνταγματική αναθεώρηση δίνεται η δυνατότητα στην αντιπολίτευση να ζητήσει και να πετύχει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.  Αυτό που χρειάζεται είναι ένα έγγραφο αίτημα από τουλάχιστον 10 βουλευτές και στη συνέχεια η θετική ψήφος τουλάχιστον 120 βουλευτών. 

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με επιστολή του  στον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα, προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Όπως αναφέρεται στην επιστολή αντικείμενο της θα είναι «η εξέταση της υπόθεσης παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό predator, την παράνομη χρήση αυτού στην Ελληνική επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκομένου φυσικού ή νομικού προσώπου».

Να σημειωθεί πως σε συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφασίστηκε ότι το κόμμα «θα υπερψηφίσει την πρόταση που κατέθεσε σήμερα το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τη σύσταση εξεταστικής Επιτροπής».

Πηγή: naftemporiki.gr

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας