ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μίχου | “90 χρόνια αδιάλειπτης προσφοράς στον λαϊκό μας πολιτισμό από την Ένωση Ποντίων Πιερίας”

Η πρώην βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ στα ποντιακά δρώμενα.

  Τις θεσμοθετημένες εκδηλώσεις που υλοποιεί στην Κατερίνη εδώ και χρόνια, η Ένωση Ποντίων Πιερίας, με την επωνυμία «ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ», τίμησε με την παρουσία της η πρώην Βουλευτής Πιερίας, Μαρία Μίχου. Φέτος πραγματοποιήθηκαν το τετραήμερο 22 έως 25 Ιουλίου 2022, στον αύλιο χώρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.

  «Τα πολιτιστικά δρώμενα του Ποντιακού Ελληνισμού, που φέτος στην Πιερία συμπίπτουν με τον εορτασμό των 90 χρόνων από την ίδρυση και αδιάλειπτη προσφορά στον λαϊκό πολιτισμό της Ένωσης Ποντίων, αναμφίβολα συμβάλλουν στην διατήρηση της μνήμης και της παράδοσης του παραγωγικού και δυναμικού κομματιού της Ρωμιοσύνης. Που παρά τα δεινά της γενοκτονίας και τον ξεριζωμό από τις αλησμόνητες πατρίδες, όρθωσε ανάστημα, δεν λησμόνησε τα προγονικά των εθίμων, πρόκοψε και ορθώς συνεχίζει να αγωνίζεται για τη δικαίωση του.

  Νοιώθω με την παρουσία μου στις εκδηλώσεις και ξεχωριστή συγκίνηση. Και αυτό  γιατί ο αείμνηστος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός της χώρας, ο Ανδρέας Παπανδρέου το έτος 1994, αναγνώρισε το αυτονόητο. Τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, καταστώντας το θέμα εθνικής σημασίας για το οποίο οφείλουμε να συνεχίσουμε μέχρι την αναγνώρισή του από τη διεθνή κοινότητα» επισήμανε σε δήλωση της η κ. Μίχου.

  Συνομιλώντας με τον πρόεδρο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, Κωνσταντίνο Παπουτσίδη και τον Α΄ αντιπρόεδρο Προκοπίδη Δημήτριο καθώς και με  μέλη του συμβουλίου, αλλά και πολίτες, την εθελοντική ομάδα των δρώμενων, αφού τους συνεχάρη, και τους ευχήθηκε με αφορμή τα ενενηντάχρονα της Ένωσης, γνωστοποίησε την πλήρη υποστήριξή της σε κάθε δημιουργική πρωτοβουλία του ιδιαίτερα δραστήριου συλλόγου.