ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Κιτιξή στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης

Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης επισκέφθηκε το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Κωνσταντίνος Κιτιξής , όπου συναντήθηκε με την Πρόεδρο κ.Δέσποινα Κωνσταντίνου .Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάχθηκαν γνώμες και προτάσεις για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση των πολιτών και προτάθηκαν σημεία σε ζητήματα που πρέπει άμεσα να δοθούν λύσεις.

Βασικά σημεία :

  • Προστασία και ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων ως το καλύτερο μέσο για να διασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενοι λαμβάνουν το μερίδιο που τους αναλογεί και έχουν την οικονομική δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή αντί απλώς να επιβιώνουν και να παλεύουν άνισα  με τις αυξήσεις  των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων. Υπάρχει συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων εν μέσω του κύματος ανατιμήσεων που πλήττει την «τσέπη» των εργαζομένων.
  • Παραβατικότητα και επικινδυνότητα των όρων και των συνθηκών εργασίας διαφόρων κλάδων (αδήλωτη εργασία, ψευδώς δηλωμένη εργασία , εξαντλητικά ωράρια και συνθήκες εργασίας, διανομές και εργατικά ατυχήματα) .
  • Αναγκαιότητα για την ενίσχυση του ΣΕΠΕ και λοιπών ελεγκτικών αρχών σε αντίθεση με τη δρομολογούμενη αποδυνάμωση τους και προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί ήδη με τη ψηφιακή κάρτα εργασίας και την καταστρατήγηση της χρησιμότητας της.

Ο κ. Κιτιξής υπογράμμισε ότι η μεγάλη ακρίβεια εξαιτίας της κοντόφθαλμης φιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης πλήττει όλα τα εισοδήματα και κυρίως τους ανέργους και τους χαμηλόμισθούς με αποτέλεσμα να μην αντέχουν το κόστος ζωής.

Η ακρίβεια σε βασικά είδη διατροφής, στα καύσιμα και την ενέργεια έχουν γονατίσει τους πολίτες.

Η μη ελεγχόμενη αύξηση των τιμών και η κερδοσκοπία στα τρόφιμα κυριολεκτικά έχουν τρομοκρατήσει τους πολίτες καθώς αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας