ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση της Τ.Ε Πιερίας του ΚΚΕ για τις ουρές χιλιομέτρων στην Εθνική Οδό

Ανακοίνωση της Τ.Ε Πιερίας του ΚΚΕ για τις ουρές χιλιομέτρων στην Εθνική Οδό

Μεγάλη ταλαιπωρία βιώνουν κάθε Σαββατοκύριακο εκατοντάδες οδηγοί και επιβάτες στο τμήμα Θεσσαλονίκης – Κατερίνης της Εθνικής Οδού Αθήνας – Θεσσαλονίκης στις ουρές χιλιομέτρων που σχηματίζονται λόγω έργων, οι οποίες έχουν διπλασιάσει τον χρόνο που διαρκεί η διαδρομή Θεσσαλονίκης – Κατερίνης.

Τις πρωινές και τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής για ακόμη μία φορά σημειώθηκε μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στην εθνική οδό, στη κατεύθυνση προς Κατερίνη στο ύψος του Κίτρους Πιερίας, μετά τον σταθμό διοδίων Αιγινίου, καθώς λόγω έργων σε αερογέφυρες η κίνηση έχει περιοριστεί για μήνες σε μία από τις 3 λωρίδες κυκλοφορίας της εθνικής οδού.

Αντίστοιχη κατάσταση διαμορφώθηκε και το βράδυ στο ίδιο σημείο, αυτή τη φορά στη κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη που διήρκησε μέχρι τουλάχιστον τα μεσάνυχτα.

Τα πλέον συχνά μποτιλιαρίσματα στην ΠΑΘΕ δημιουργούν μεγάλη ταλαιπωρία τόσο σε εκδρομείς το Σαββατοκύριακο, όσο και σε εργαζόμενους οδηγούς και επαγγελματίες καθώς το τμήμα αυτό της εθνικής οδού οδηγεί προς την κεντρική Λαχανοαγορά Θεσσαλονίκης, τις εμπορικές πύλες του ΟΛΘ αλλά και την Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου.

Καλούμε το λαό να παλέψει και να διεκδικήσει οδικά δίκτυα που θα του παρέχουν ασφαλή μετακίνηση προς όλους τους προορισμούς.

Να παλέψει ενάντια στη λογική κόστους-οφέλους, με την οποία λειτουργούν οι αυτοκινητόδρομοι και καθιστούν τη μετακίνηση πανάκριβη πολυτέλεια.

Αυτό προϋποθέτει αγώνα ενάντια στους μονοπωλιακούς ομίλους, αγώνας για ένα σύστημα που στο επίκεντρό του θα βάζει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα