ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους «Φίλους Μουσείου Πόλης Κατερίνης» συναντήθηκε η Σκούφα

Με αντιπροσωπεία της ομάδας «Φίλοι Μουσείου πόλης Κατερίνης» συναντήθηκε η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα.

Συγκεκριμένα μετά από πρόσκλησή της, συναντήθηκε με τους κκ. Γιάννη Ποικιλίδη και Γιάννη Ζαζόπουλο, μέλη της ομάδας, και ενημερώθηκε για τις μέχρι τώρα κινήσεις τους, τις προτάσεις τους και τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί ώστε να ιδρυθεί άμεσα Μουσείο Πόλης και στην Κατερίνη.

Όπως οι εκπρόσωποι τόνισαν, η έλλειψη αντίστοιχου Μουσείου στην Κατερίνη είναι εμφανής, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καταγραφή και φιλοξενία σε συγκεκριμένο χώρο της ιστορίας της πόλης μέσα από φωτογραφικό ή άλλο υλικό, προσβάσιμο στους πολίτες και τους επισκέπτες κι επισκέπτριες.

Οι κκ. Ποικιλίδης και Ζαζόπουλος ενημέρωσαν την κ. Σκούφα για τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν και τις συναντήσεις που είχαν με το Δήμαρχο Κατερίνης κ.Κουκοδήμο, ώστε να παραχωρηθεί κτίριο ή να κατασκευαστεί από την αρχή ο χώρος που θα φιλοξενήσει το πολύ πλούσιο υλικό που έχει συλλεχθεί και αφορά την ιστορία της πόλης μας. “Επιδιώκουμε η συγκεκριμένη πρωτοβουλία να ενταχθεί στις δράσεις του ΟΠΑΔ και κάτω από τη σκέπη του Δήμου”, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν. 

Στην προσπάθεια ενημέρωσης των συμπολιτών μας και ανάδειξης του θέματος, διοργανώνουν μεταξύ άλλων στις αρχές Ιουλίου συναυλία με τη συμμετοχή πλήθους τοπικών καλλιτεχνών, οι οποίοι άμεσα και με χαρά δέχτηκαν να συμμετέχουν.

Η κ. Σκούφα από την πλευρά της χαιρέτισε την πρωτοβουλία της ομάδας, τόνισε την αναγκαιότητα δημιουργίας Μουσείου Πόλης, κάτι που όπως είπε ήδη έπρεπε να λειτουργεί, δήλωσε την αμέριστη στήριξή της στην προσπάθειά τους και έθεσε τον εαυτό της, και μέσα από την θεσμική της ιδιότητα, στο πλευρό της «Ομάδας Φίλων Μουσείου Πόλης Κατερίνης».

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα