ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εκλογές ΚΕ ΠαΣοΚ | Θρίαμβος Κιτιξή – Εξελέγη και η Μίχου

“Θύμα” της ποσόστωσης ο Μαλτζάρης.

Ο Κώστας Κιτιξής κι η Μαρία Μίχου εκλέχθηκαν στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠαΣοΚ.

Ο Γραμματέας της ΝΕ του Κινήματος Αλλαγής στην Πιερία εκλέχθηκε μάλιστα 27ος μεταξύ των 301 που εκλέχθηκαν, συγκεντρώνοντας 662 ψήφους.

Η πρώην βουλευτής του ΠαΣοΚ Μαρία Μίχου εκλέχθηκε στην 293η θέση συγκεντρώνοντας 274 ψήφους.

“Θύμα” της ποσόστωσης έπεσε ο Γιάννης Μαλτζάρης ο οποίος συγκέντρωσε 335 ψήφους αλλά πιθανόν να μην καταφέρει να εκλεγεί λόγω των ποσοστώσεων (γυναίκες, όριο ηλικίας κα) που θα πρέπει να εκπροσωπούν το 1/3 του σώματος στην ΚΠΕ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη η σύνθεση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής θα ανακοινωθεί από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, προσεχώς. 

Πρώτος τερμάτισε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, που συγκέντρωσε 2258 ψήφους και αναμένεται να είναι ο νέος γραμματέας του κόμματος. Δεύτερος ήρθε ο νυν γραμματέας Μανώλης Χριστοδουλάκης με 1436 ψήφους και τρίτος ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη, Στέφανος Ξεκαλάκης. Μέσα στη πρώτη δεκάδα και πιο συγκεκριμένα στην έκτη θέση βρίσκεται ο Παύλος Χρηστίδης που διετέλεσε εκπρόσωπος τύπου του κόμματος και διεκδίκησε την ηγεσία του κόμματος, ενώ στην έβδομη θέση βρίσκεται ο Μιχάλης Καρχιμάκης με 818 ψήφους. 

Από τους Θεσσαλονικείς πρώτος έρχεται ο Σίμος Δανιηλίδης με 760 ψήφους και δεύτερος ο Μιχάλης Πάππου με 594. Τρίτος Θεσσαλονικιός στην σταυροδοσία είναι ο Γιώργος Τρελλόπουλος με 569 ψήφους, τέταρτος ο Χάρης Μελίδης με 557 ψήφους και ο Αντώνης Σαουλίδης με 557 ψήφους, επίσης. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Νίκος Ξυλούρης με 553 ψήφους.

Δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας