ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής | Ξεκινάει το συνέδριο με τον “Ήλιο” και πανστρατιά παλιών στελεχών

Σημίτης, Παπανδρέου, Βενιζέλος, Διαμαντοπούλου και πολλά άλλα παλιά στελέχη έχουν προσκληθεί και θα μιλήσουν στο συνέδριο – Κενή η θέση της Φώφης

Με ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη ξεκινάει σήμερα το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο στάδιο Tae Kwon Do στην Αθήνα. Το συνέδριο θεωρείται ορόσημο, καθώς είναι το πρώτο μετά την αλλαγή ονόματος του κόμματος και επίσης το πρώτο μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του. Ερχεται μάλιστα σε μια στιγμή που εντείνονται τα εκλογικά σενάρια είτε οι εκλογές διεξαχθούν το φθινόπωρο, (στις 2 Οκτωβρίου λένε κάποιοι), είτε την άνοιξη του 2023, όπως έχει διαμηνύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Το συνέδριο ξεκινά στις 18:00 και είναι ανοικτό. Ο Ν. Ανδρουλάκης απηύθυνε χτες πρόσκληση στους πολίτες να παρακολουθήσουν την πολιτική ομιλία του στο στάδιο TAE KWON DO στο Φάληρο, με την οποία θα ανοίξουν οι εργασίες του 3ου Συνεδρίου του Κινήματος. «Περιμένουμε να είναι ένα ανοιχτό Συνέδριο. Καλούμε τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις εργασίες μας σε αυτή τη νέα προσπάθεια, στο νέο ξεκίνημα που κάνουμε. 180.000 μέλη της παράταξης επέλεξαν το όνομα ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πριν από 15 ημέρες, με μια πρωτοφανή διαδικασία, πολύ μαζική, και με χαροποιεί γιατί σε αυτά τα πρώτα βήματα φαίνεται να μας αγκαλιάζει ο κόσμος. Πιστεύω ότι θα τους κάνουμε και στις εκλογές να νιώσουν ότι άξιζε η στήριξη που μας έχουν δώσει τους τελευταίους μήνες» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης συμπληρώνοντας: «Καλώ τους ακροατές σας να έρθουν. Είναι ένα ανοιχτό συνέδριο. Να παρακολουθήσουν. Θα έχουμε ανοιχτά τραπέζια συζήτησης. Εμείς προσπαθούμε το συνέδριο αυτό να είναι ένα ακόμη βήμα. Ουσιαστικά για εμάς κλείνουμε το οργανωτικό σκέλος και τη δομή της παράταξης. Αλλά παράλληλα κάνουμε άλλο ένα βήμα για το πρόγραμμα. Και το πιο σημαντικό πράγμα είναι τι απαντήσεις δίνουμε στα σημερινά προβλήματα».

Πρόεδρος του Συνεδρίου ορίστηκε από τον Νίκο Ανδρουλάκη το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός, Πέτρος Ευθυμίου. «Με τα παλιά μας σύμβολα αλλά με φρέσκα πρόσωπα και τη νέα γενιά στο προσκήνιο» είναι το μήνυμα που στέλνει ο Νίκος Ανδρουλάκης..

Η ενότητα είναι το ένα σκέλος του μηνύματος που θέλει να εκπέμπψει η Χ. Τρικούπη. Έτσι, στο συνέδριο θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν και οι τρεις εν ζωή πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ: Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης (θα μιλήσει αύριο Παρασκευή μετά από πολλά χρόνια σε Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ), ο επίσης πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου (θα μιλήσει το Σάββατο στις 13:00) και ο Ευάγγελος Βενιζέλος (Σάββατο στις 13:30).

Ωστόσο, ακριβώς στο πλάι του Νίκου Ανδρουλάκη, δεξιά και εξ ευωνύμων του η χωροταξία θα έχει ως εξής: Δεξιά του ακριβώς θα κάθονται η Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ (επικεφαλής Ευρωομάδας Δημοκρατών και Σοσιαλιστών) και ο Σεργκέι Στάνισεφ, Προέδρου Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES). Πιο δεξιά τους θα κάθονται οι κ.κ. Σημίτης, Παπανδρέου, Βενιζέλος.

Ακριβώς στα αριστερά του Νίκου Ανδρουλάκη θα βρίσκεται νέο πρόσωπο: Είτε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος, ή ο επικεφαλής της ΚΟ Μ. Κατρίνης. Αμέσως μετά θα ακολουθεί (δύο θέσεις αριστερά του Ανδρουλάκη) μια κενή καρέκλα με ένα λουλούδι, για την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά. Πίσω από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (εντός του τηλεοπτικού/φωτογραφικού πλάνου δηλαδή) θα κάθονται φρέσκα πρόσωπα, όπως ο προαελειφόμενος για γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο Βαγγέλης Τσόγκας κ.λπ συνεργάτες του.

Στο συνέδριο θα παραστούν (εκτός των κ.κ. Σημίτη και Βενιζέλου) η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Νίκος Αλιβιζάτος, ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος, ο Γιάννης Πανούσης και η συνεργαζόμενη με το ΠΑΣΟΚ ανεξάρτητη βουλευτής (προερχόμενη από το ΜέΡΑ 25) Κωνσταντίνα Αδάμου.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου >>

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας