ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριακή ΣΥΡΙΖΑ – Στις κάλπες για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής

Την Κυριακή, 15 Μαΐου, από τις 8 το πρωί ως και τις 8 το απόγευμα διεξάνονται οι εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για τον πρόεδρο και την κεντρική επιτροπή – Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν και σε ποια σημεία

Κυριακή ΣΥΡΙΖΑ

Η ώρα για την εκλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος έφτασε με τις κάλπες, ανά την Ελλάδα, ανοικτές από τις 8:00 το πρωί της Κυριακής, 15 Μαΐου. Σε κάθε περιφέρεια έχουν οριστεί εκλογικά κέντρα και η διαδικασία είναι προγραμματισμένη να διαρκέσει μέχρι και τις 8:00 το απόγευμα.

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πώς θα διεξαχθεί η διαδικασία

Στις εκλογές της Κυριακή, δικαίωμα ψήφου για πρόεδρο έχουν όλοι και όλες από την ηλικία των 15 ετών και άνω. Μάλιστα όπως έχει επισημανθεί μπορεί ο καθένας να εγγραφεί μέλος του κόμματος ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου, στα εκλογικά τμήματα.

Συγκεκριμένα:

  • Οσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας ή είναι ήδη μέλη αλλά έχετε εγγραφεί μετά τις 21/3/2022, μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα.
  • Οσοι είναι ήδη μέλη και έχουν εγγραφεί ως τις 21/3/2022 αλλά θα βρεθούν εκτός της περιφέρειας στην οποία ανήκουν, μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα αλλά ΜΟΝΟ για πρόεδρο.


Δικαίωμα ψήφου για την Κεντρική Επιτροπή έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν εγγραφεί μέχρι τις 21 Μαρτίου 2022. Ψηφίζουν, δε, σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα εντός της περιφέρειας στην οποία ανήκουν.

Εάν τυχόν τα μέλη αυτά βρεθούν εκτός της περιφέρειας στην οποία ανήκουν τότε θα έχουν δικαίωμα ψήφου ΜΟΝΟ για την εκλογή προέδρου.

Σημειώνεται πως για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ ενώ κάθε ψηφοφόρος θα πρέπει να έχει μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση.

Οι κάλπες στην Πιερία

Τα εκλογικά κέντρα στην Πιερία είναι τα εξής τέσσερα:

Στην Κατερίνη στα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην οδό Αγίας Λαύρας 23

Στο Αιγίνιο στα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην οδό Αλεξάνδρου Παπάγου 56 & Μακεδονίας

Στην Κονταριώτισσα στο Πρώην Δημαρχείο του πρώην Δήμου Δίου

Στο Λιτόχωρο στο ΚΕΠ της δημοτικής Ενότητα Λιτόχωρου στην οδό Αγίου Νικολάου 15

Δείτε περισσότερα σχετικά με την εκλογική διαδικασία καθώς και τα εκλογικά κέντρα ανά την Ελλάδα ΕΔΩ

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα