ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάνη | Ο Όλυμπος και ο πρωτογενής τομέας στο επίκεντρο της συζήτησης με τον Πρωθυπουργό

Μάνη | Ο Όλυμπος και ο πρωτογενής τομέας στο επίκεντρο της συζήτησης με τον Πρωθυπουργό

Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση της κυρίας Μάνη με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο πλαίσιο αυτής, πέρα από τα ζητήματα της επικαιρότητας που αφορούν όλη τη χώρα, συζήτησαν για τις δυνατότητες που προσφέρει η λελογισμένη ανάδειξη του Ολύμπου, του παγκόσμιου αυτού brand name, που μπορεί να προσελκύσει ακόμα περισσότερους τουρίστες, προς όφελος της περιοχής και της χώρας.

Η Βουλευτής τόνισε επίσης την ανάγκη για την περαιτέρω στήριξη του πρωτογενή τομέα, επισημαίνοντας ότι πρέπει να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης των ακραίων καιρικών φαινομένων, και ειδικότερα μέτρα αντιχαλαζικής προστασίας, συμπεριλαμβανομένης και της από αέρος προστασίας, αλλά και να υπάρξει πρόνοια για την έγκαιρη αντιμετώπιση της λειψυδρίας. Στην Πιερία παράγονται ποικίλα ποιοτικά προϊόντα, όπως σταφύλια, κεράσια, κυρίως όμως ακτινίδια, μια δυναμική παραγωγή, η οποία ωστόσο έχει αυξημένες ανάγκες άρδευσης.

Στο τέλος, η κυρία Μάνη στάθηκε και στην ανάδειξη του παραλιακού μετώπου που μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για τουρίστες ΑμεΑ από όλο τον κόσμο, καθώς η Πιερία διαθέτει ακτογραμμή 70 χιλιομέτρων προσβάσιμων ακτών.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι σε επικοινωνία με τους αρμόδιους Υπουργούς θα δει με ιδιαίτερη προσοχή τα ανωτέρα ζητήματα προς εξεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα