MEDIA ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουκουλόπουλος από την Κατερίνη | Ο κόσμος θέλει καθαρές θέσεις-Τέλος με τα αυτομαστιγώματα

Με θέμα την αυτοοργάνωση του Κινήματος Αλλαγής και την πορεία προς το συνέδριο ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και πρώην βουλευτής Κοζάνης Πάρης Κουκουλόπουλος μίλησε χθες σε ανοικτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Επμελητήριο Πιερίας.

Νωρίτερα ο κ. Κουκουλόπουλος συνοδευόμενος από τον Γραμματέα της ΝΕ Πιερίας Κώστα Κιτιξή και με την παρουσία της πρώην βουλευτή κ. Μαρίας Μίχου, βρέθηκε στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης όπου ο πρόεδρος Κώστας Ρέχας και μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου του περιέγραψαν την τραγική κατάσταση της αγοράς ζητώντας άμεσες λύσεις προκειμένου να μην σβήσουν και οι τελευταίες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η οικογένειά μου προέρχεται από την αγορά, ο πατέρας μου ήταν έμπορος, και μπορώ να καταλάβω αυτό για το οποίο μιλάτε” ανέφερε ο κ. Κουκουλόπουλος υπογραμμίζοντας ότι το ΚΙΝ.ΑΛ δίνει μεγάλη βαρύτητα στον εμπορικό κόσμο και δεν είναι τυχαίο, όπως είπε, ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκίνησε τις επαφές του πρώτα απ΄όλους με τους εμποροβιοτεχνικούς εκπροσώπους καθώς ο τομέας τους, όπως ανέφερε, συγκρατεί ένα τεράστιο κομμάτι της απασχόλησης.

Ο κ. Ρέχας αναφέρθηκε σε μια σειρά από ζωτικής σημασίας παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα για τις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις ανάμεσά στις οποίες, η μη επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολή για μικρές επιχειρήσεις και για ποσά έως τις 20.000 Ευρώ και για όσους έλαβαν ενίσχυση άνω του ποσού αυτού, να μειωθεί η επιστρεπτέα κατά 50%, όπως ήδη έχει εξαγγελθεί, καταβάλλοντας οι επιχειρήσεις το αναλογούν ποσό κλιμακωτά. Επίσης να δοθεί εφάπαξ επιχορήγηση στις μικρές και πολύ μικρές εμπορικές επιχειρήσεις με ανώτατο όριο τζίρου τις 300.000 Ευρώ, είτε μέσω του ΕΣΠΑ όπως έγινε με το πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας , είτε μέσω του κρατικού προϋπολογισμού. Από το εν λόγω πρόγραμμα δυστυχώς επωφελήθηκαν μόνο 6.500 επιχειρήσεις ενώ οι αιτήσεις είχαν ξεπεράσει τις 40.000 που στην πλειοψηφία τους ήταν εμπορικές επιχειρήσεις που έμειναν εκτός προγράμματος λόγω των κριτηρίων επιλογής που υπήρχαν. 

“Την παράδοσή μας την τιμούμε και είμαστε εδώ για να τη συνεχίσουμε”

Στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Κουκουλόπουλος αναφέρθηκε στην επιλογή του ονόματος του Κινήματος που θα προκριθεί από τον κόσμο μέσα από την εκλογική διαδικασία της 8ης Μαΐου, υπογραμμίζοντας ότι, σε κάθε περίπτωση, το όνομα “ΠΑΣΟΚ” θα υπάρχει. “Την ιστορία μας την τιμούμε στο ακέραιο και δεν παίρνουμε από αυτή επιλεκτικά κομμάτια, όπως κάνουν και ο κ. Μητσοτάκης με την παράδοση Βενιζέλου και ο κ. Τσίπρας που μας είπε ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, το σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου. Μόνο που ξέχασε ότι το ΠΑΣΟΚ ψήφιζε τις αμυντικές δαπάνες”.

Όπως είπε ο πρώην υπουργός, αυτό που γίνεται στην Κατερίνη γίνεται σε όλη την Ελλάδα. “Είναι μία διαδικασία αυτοοργάνωσης που η ίδια η λέξη παραπέμπει στον γεννήτορα και ιδρυτή και στις ρίζες του ΠΑΣΟΚ και γίνεται με ένα τελείωσε σύγχρονο τρόπο αξιοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία”.

Ο κ. Κουκουλόπουλος απαντώντας σε ερωτήματα της επικαιρότητας αναφέρθηκε στην ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή των Ελλήνων που στιγματίστηκε από τις ομιλίες στρατιωτών του νεοναζιστικού μορφώματος του Τάγματος Αζόφ καλώντας τον “ευπατρίδη”πρόεδρο της Βουλής , να κάνει αυτό που πρέπει.

“Καθαρές κουβέντες και προτάσεις”

Το ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ τόνισε με έμφαση ότι “διεκδικούμε να πάρουμε και θα πάρουμε κυβερνητική εντολή, όπως παίρνουν τα τρία πρώτα κόμματα, και αυτή την εντολή θέλουμε να την μετατρέψουμε σε εντολή πραγματικού σχηματισμού κυβέρνησης με σοσιαλδημοκρατικό πρόσημο και κατεύθυνση. Τα άλλα θα τα πει ο λαός. Είναι προσβολή για τον ίδιο το λαό να μιλάμε εμείς πριν εκφραστεί ο λαός. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να δώσουμε καθαρές απαντήσεις τι προτείνουμε για την ακρίβεια, για τον κόσμο της αγοράς, για τον αγρότη, τον άνεργο, την ενέργεια. Σε όλα αυτά κάνουμε δουλειά υπεύθυνη. Κάθε πρότασή μας είναι τεκμηριωμένη και κοστολογημένη”

Η ομιλία Κουκουλόπουλου στα στελέχη και τον κόσμο του Κινήματος:

Τον προλόγισε ο Γραμματέας της ΝΕ Πιερίας Κώστας Κιτιξής αφού προηγήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Φώφης Γεννήματα.

Η ομιλία της πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μαρίας Μίχου:
Χρήστος Στεφόπουλος, μέλος ΠΕ ΚΙΝ.ΑΛ
Φωτορεπορτάζ από την παρουσία Κουκουλόπουλου στην Πιερία:

Πρόσφατα άρθρα