ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζελένσκι | Τετάρτη ή Πέμπτη η ομιλία του στην Βουλή των Ελλήνων

Μέσω τηλεδιάσκεψης

Πρόσκληση στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να μιλήσει, μέσω τηλεδιάσκεψης, στο ελληνικό Κοινοβούλιο, όπως έχει κάνει στα κοινοβούλια και άλλων δυτικών χωρών –μεταξύ των οποίων της Γαλλίας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γερμανίας–, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες μαζί του.

Η ημερομηνία της ομιλίας του κ. Ζελένσκι, όπως ανακοίνωσε το Μαξίμου, θα οριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα διά της διπλωματικής οδού. Ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας επικοινώνησε με τον Ουκρανό πρέσβη στην Αθήνα Σεργίι Σουτένκο, με τον οποίο συμφώνησαν η ομιλία να γίνει πιθανότατα την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό ο κ. Ζελένσκι έστειλε ευχές στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, ενώ ο Ελληνας πρωθυπουργός από την πλευρά του αναφέρθηκε στη σύνδεση της Οδησσού με την ιστορία του ελληνισμού και την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Η πρόσκληση του πρωθυπουργού στον Ουκρανό ηγέτη έρχεται να προστεθεί στην ξεκάθαρη στάση που πήρε εξαρχής η Ελλάδα έναντι της ρωσικής εισβολής, συντασσόμενη πλήρως με τους συμμάχους της στη Δύση.

Πρόσφατα άρθρα