ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Σκούφα με το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης

Με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης Γιάννη Βυθούλκα και το Γραμματέα του Σωματείου, Αλέξανδρο Σταθακιό, συναντήθηκε στην Αθήνα στις 10/3 η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της κας Σκούφα:

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ανέλυσαν εξαντλητικά τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης, την τεράστια βοήθεια και εμπεριστατωμένη επιστημονική ενημέρωση που αυτά προσφέρουν, όσον αφορά τον τομέα της πρόληψης από ψυχοτρόπες ουσίες, αλλά και την αποφυγή κάθε είδους εξάρτησης είτε αφορά το αλκοόλ, τον τζόγο, τους κινδύνους από το διαδίκτυο κλπ. Το κοινό απεύθυνσης των Κέντρων είναι ιδιαίτερα οι νεαρότερες ηλικίες, οι μαθητές και μαθήτριες, η γονεϊκή κι εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ βέβαια υλοποιούνται προγράμματα και για μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες μας. 

Κύριο αίτημα των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης είναι η άμεση έγκριση του εσωτερικού κανονισμού και η θεσμική ολοκλήρωση του οργανογράμματος λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης, ζητήματα που δυστυχώς έχουν γίνει ‘μπαλάκι’ μεταξύ των Υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμη και η λειτουργία τους.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι κκ Βυθούλκας και Σταθακιός η μετατροπή των Κέντρων σε ΝΠΙΔ με σχετική αλλαγή της νομοθεσίας, θα εξασφαλίσει την πάγια κρατική χρηματοδότηση και άρα την απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Τέλος αναφέρθηκαν στην ανάγκη δημιουργίας Κέντρων Πρόληψης σε όσες περιοχές της Ελλάδας δεν υπάρχουν ακόμη, τονίζοντας ότι η στενότερη συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας κρίνεται απολύτως απαραίτητη, μιας και οι γνώσεις, η εμπειρία και η επιστημονική επάρκεια των εργαζομένων μπορεί να βοηθήσει ακόμη περισσότερο τον σχεδιασμό και την οργάνωση των εργαστηρίων δεξιοτήτων, της “θεματικής εβδομάδας” κι όλων των αντίστοιχων προγραμμάτων στοχευμένης εκπαίδευσης της σχολικής κοινότητας. 

Η κ. Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα από την πλευρά της τόνισε την πολύ καλή και ουσιαστική συνεργασία που έχει με το Κέντρο Πρόληψης «Άτρακτος» που λειτουργεί με πολύ μεγάλη επιτυχία και πλούσιο ενημερωτικό και κοινωνικό έργο στην Πιερία. Αναφέρθηκε επίσης στον αγώνα που δόθηκε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του Κέντρου και η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του.

Τέλος η κ. Ε. Σκούφα δήλωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες, στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου, ώστε και να αναδείξει αλλά και να προωθήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στα Κέντρα πρόληψης.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας