ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκούφα | “5ο ΓΕΛ Κατερίνης: Σε άθλιες συνθήκες το μάθημα για εκπαιδευτικούς και μαθητές”

Αναφορά της βουλεύτριας Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ

Τις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί το σχολικό συγκρότημα του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης, φέρνει στη Βουλή με Αναφορά της, η Βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, μετά και την επιστολή του δημάρχου Κατερίνης προς την εταιρεία Κτιριακών Υποδομών Α.Ε όπου περιγράφεται η υπάρχουσα κατάσταση.

Εικόνες ντροπής στο 5ο ΓΕΛ Κατερίνης

Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρει η βουλεύτρια Πιερίας, ότι τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές, βρίσκονται σε ένα σχολικό συγκρότημα που μετρά 40 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας χωρίς να έχει γίνει κάποια ουσιαστική παρέμβαση. Το μάθημα γίνεται σε ένα κτίριο, στο οποίο υπάρχουν ρωγμές σε τοίχους, αποκολλημένοι σοβάδες, αποκάλυψη κατά σημεία του οπλισμού του φέροντος οργανισμού του κτιρίου, σκουριασμένου πλέον από τη διαρκή υγρασία -που ενδεχομένως επηρεάζει την στατική επάρκεια του κτιρίου-, εκτεθειμένες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις στα νερά της βροχής, διάσπαρτοι κουβάδες σε διαδρόμους και αίθουσες.

Έτοιμη μελέτη για αποκατάσταση των φθορών

Σύμφωνα με το δήμαρχο, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης έχει εκπονήσει μελέτη ολικής αποκατάστασης των φθορών με συνολικό προϋπολογισμό κόστους €1.198.500, «προκειμένου να […] αποδοθεί στην πόλη της Κατερίνης ένα ανακαινισμένο και λειτουργικό σχολικό κτίριο, που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες απαιτήσεις εκπαίδευσης και θα διασφαλίζει τόσο τους μαθητές όσο και τους διδάσκοντες καθηγητές».

Η κα Σκούφα ζητά την παρέμβαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και ενημέρωση από τον υπουργό για το τι πρόκειται να πράξει, έτσι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών του σχολείου.

.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα