ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΙΝ.ΑΛ. | Μεγάλο το ενδιαφέρον για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Πιερίας

Ποιο είναι το ξεκάθαρο μήνυμα της κεντρικής ηγεσίας

ΚΙΝ.ΑΛ. | Μεγάλο το ενδιαφέρον για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Πιερίας

Παρόλο που οι εθνικές εκλογές “απέχουν” πολύ και οι διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού είναι ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας (Οκτώβριος του ’23), τα επιτελεία των κομμάτων βρίσκονται σε “πυρετό” προετοιμασιών για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Πολλοί – μεταξύ των οποίων και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι – είναι αυτοί που προβλέπουν εκλογικό αιφνιδιασμό. Κι αν τα σενάρια για εκλογές πριν το καλοκαίρι του ’22 απομακρύνονται, φουντώνουν εκ νέου τα σενάρια για εκλογές μετά το καλοκαίρι με τους εμπλεκόμενους να κάνουν λόγο για εκλογές τον Οκτώβριο του 2022.

Μια ιδιαίτερη περίπτωση για τις επόμενες εκλογές είναι το “αναγεννημένο” Κίνημα Αλλαγής που μετά την εκλογή του νέου του προέδρου και τα καλά διψήφια ποσοστά στις δημοσκοπήσεις αδημονεί για εκλογές.

Η – έντονα – πολιτικοποιημένη Πιερία δεν θα μπορεί να μείνει εκτός κάδρου εξελίξεων με τα πρώτα ονόματα για την εκλογική λίστα του ψηφοδελτίου να ακούγονται και να συζητιούνται εντόνως τις τελευταίες ημέρες.

Εν αρχή είναι η Μίχου

Στο χώρο της κεντροαριστεράς στην Πιερία η Μαρία Μίχου αποτελεί μια πολιτική σταθερά. Η ανάγκη για συμμετοχή γυναικών στα ψηφοδέλτια, λόγω της απαιτούμενης ποσόστωσης, ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο τη θέση της. Παράλληλα η κα Μίχου στήριξε “ανοιχτά” – πιο “ανοιχτά” δεν γινόταν – την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής.

Η εκπροσώπηση των “ανδρουλακικών”

Κατόπιν εορτής πολλοί είναι αυτοί που εμφανίζονται ως υποστηρικτές του νέου προέδρου, η αλήθεια είναι όμως ότι στην Πιερία αυτοί που ανοικτά στήριξαν εξ αρχής την όλη προσπάθεια και παράλληλα έχουν πολιτικές βλέψεις είναι οι: Μίχου, Στεφόπουλος, Μαλτζάρης αλλά και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Κατερίνης Φάνης Τερζόπουλος.
Από τους τέσσερις προαναφερόμενους, φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολο και οι τέσσερις να είναι υποψήφιοι. Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για σίγουρη συμμετοχή της Μαρίας Μίχου, του Γιάννη Μαλτζάρη και ενός εκ των Στεφόπουλου – Τερζόπουλου.
Και να το ξεκαθαρίσουμε: Ο καρδιολόγος Χρήστος Στεφόπουλος, εφόσον οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις το επιτρέψουν, θα είναι υποψήφιος βουλευτής και αυτό γιατί – πέρα από τις προσωπικές σχέσεις με το νέο πρόεδρο γεγονός που του εξασφάλισε τη θέση του επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα στην Πιερία – είναι και ένα από τα άφθαρτα νέα πρόσωπα που αναζητούνται.

Τσακιρίδης και Χιονίδης

Γίνεται κατανοητό ότι – και στα πλαίσια της ενότητας – στο ψηφοδέλτιο δεν μπορεί να συμμετέχουν μόνο οι υποστηρικτές Ανδρουλάκη. Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι άνθρωποι του Παπανδρέου συνεργάζονται πλέον κεντρικά με τη νέα ηγεσία “ώστε το ΚΙΝΑΛ να κάνει ένα ποσοστό μεγαλύτερο ή κοντά στο 15%”, όπως λέγεται.  Έτσι στην Πιερία αναμένεται να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο, εφόσον και οι ίδιοι το επιθυμούν, ο επιχειρηματίας Νίκος Τσακιρίδης και ο δικηγόρος Γιώργος Χιονίδης που αποτελούν ιδιαίτερα υπολογίσιμες μονάδες και είναι “μπαρουτοκαπνισμένοι” από εκλογές.  

Τέλος, στο τοπικό ΚΙΝΑΛ υπάρχει – εναγωνίως λέγεται – αναζήτηση για ακόμη μία νέα γυναίκα υποψήφια.

Όπως εύκολα μπορεί να κατανοήσει κανείς, απόλυτα φυσιολογικό είναι το ενδιαφέρον πολλών να είναι υποψήφιοι με το ΚΙΝΑΛ. Παρόλα αυτά, από τη νέα ηγεσία γίνεται σαφές ότι σε καμία περίπτωση δεν θα μπει στη διαδικασία να κάνει προτάσεις σε υποψηφίους.

“Όποιος ενδιαφέρεται, ξέρει το δρόμο”, λέγεται χαρακτηριστικά.

Ι.Ζ. Π.

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα