ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης | Έχουμε αποκλείσει το γενικό lockdown, αλλά θα πάρουμε όποιο μέτρο χρειαστεί

Η μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού φαίνεται ότι θα επικρατήσει και στην Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ενώ απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο επιβολής γενικού lockdown, σημειώνοντας ωστόσο η κυβέρνηση θα λάβει όποιο μέτρο χρειαστεί.

Η μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού φαίνεται ότι θα επικρατήσει και στην Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ενώ απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο επιβολής γενικού lockdown, σημειώνοντας ωστόσο η κυβέρνηση θα λάβει όποιο μέτρο χρειαστεί.

«Η κατεύθυνσή μας είναι οι περιορισμοί να αφορούν κατά βάση στους ανεμβολίαστους. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε την κατεύθυνση που έχουμε» ανέφερε ο υπουργός Υγείας, ενώ στάθηκε στην ανάγκη επιτάχυνσης των εμβολιασμών πριν την πιθανή επικράτηση της «Όμικρον».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Πλεύρης, ανέφερε ότι επί του παρόντος κυριαρχεί η μετάλλαξη Δέλτα στην Ελλάδα, ενώ καταγράφεται μια ύφεση σε κρούσματα και νοσηλείες.

Από την άλλη, όπως είπε, η μετάλλαξη Όμικρον προβληματίζει τους ειδικούς, γι’ αυτό και ελήφθησαν μέτρα σε ό,τι αφορά τους ταξιδιώτες, με στόχο να καθυστερήσει η επικράτηση του νέου στελέχους, ώστε να γίνουν περισσότεροι εμβολιασμοί και να ληφθούν περισσότερα δεδομένα

Με PCR ή rapid test η είσοδος στην Ελλάδα

Υπενθυμίζεται πως σημαντικές αλλαγές στον τρόπο εισόδου στη χώρα τίθενται από σήμερα, Κυριακή, σε ισχύ, με φόντο την εμφάνιση και εξάπλωση του στελέχους «Ομικρον» της COVID-19.

Από σήμερα για την είσοδο στην Ελλάδα προϋπόθεση είναι, για εμβολιασμένους και μη, η διενέργεια PCR (μοριακού) τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών.

Lockdown στην Ολλανδία

Την επιβολή lockdown κατά την περίοδο των Χριστουγέννων ανακοίνωσε χθες η Ολλανδία εν μέσω ανησυχιών για το νέο παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορωνοϊού.

Καταστήματα που δεν πωλούν ήδη πρώτης ανάγκης, σχολεία, μπαρ, εστιατόρια και άλλοι δημόσιοι χώροι θα παραμείνουν κλειστοί τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου. Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε ότι οι περιορισμοί αυτοί ήταν «αναπόφευκτοι». Πρόκειται για τα αυστηρότερα μέτρα για την Όμικρον που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής.

Γερμανία: Καραντίνα για τους ταξιδιώτες από Βρετανία

Πολλές χώρες της Ευρώπης έχουν προβεί σε αυστηροποίηση των περιορισμών, καθώς η «Όμικρον» εξαπλώνεται. 

Η Γερμανία θα επιβάλει από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα καραντίνα στους ταξιδιώτες από τη Βρετανία και θα απαιτεί αρνητικό τεστ για να μπουν στη χώρα, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ».

Το πέμπτο κύμα της πανδημίας θα έρθει και θα είναι το κύμα της παραλλαγής «Όμικρον», εκτιμά ο πρόεδρος του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ, τονίζοντας ότι ο σημαντικότερος τρόπος να γίνει επίπεδο το νέο κύμα είναι ο άμεσος περιορισμός των κρουσμάτων, μέσω του εμβολιασμού και των μέτρων προστασίας.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα