ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ | Σήμερα το debate των υποψηφίων προέδρων, πλην Παπανδρέου

Στις 22:00 η τηλεμαχία των πέντε υποψήφιων αρχηγών πλην Παπανδρέου στη δημόσια τηλεόραση – Τα θέματα της τηλεμαχίας ανάμεσα σε Λοβέρδο, Ανδρουλάκη, Χρηστίδη, Γερουλάνο και Καστανίδη

ΚΙΝΑΛ | Σήμερα το debate των υποψηφίων προέδρων, πλην Παπανδρέου

Έξι ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στο ΚΙΝΑΛ, οι πέντε υποψήφιοι αρχηγοί, Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Χρηστίδης, Παύλος Γερουλάνος και Χάρης Καστανίδης αναμένεται για πρώτη και τελευταία φορά μέχρι τις εκλογές να βρεθούν ο ένας απέναντι στον άλλον, με στόχο να κερδίσουν εντυπώσεις αλλά και να καταφέρουν να αποκτήσουν προβάδισμα για τις εκλογές της Κυριακής.

Με δεδομένη την απουσία του πρώην Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, η έμφαση θα δοθεί στον τρόπο με τον οποίο θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους ο Ανδρέας Λοβέρδος με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Κι αυτό γιατί τα δυο αυτά στελέχη είναι που προηγούνται στις μετρήσεις και μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου αποτελούν το τρίδυμο που διεκδικεί τις δυο πρώτες θέσεις ώστε να αναμετρηθεί στο δεύτερο γύρο. Με ενδιαφέρον αναμένεται να να φανεί το εάν ο κ. Λοβέρδος θα επαναφέρει την κριτική του στον κ. Ανδρουλάκη και θα αναφερθεί στην εκδοχή η πιθανή εκλογή του ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ να αφαιρέσει πόντους από το κόμμα, αφού ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν θα μπορεί να το εκπροσωπεί στη βουλή.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Ανδρουλάκης αναμένεται να παρουσιάσει τον εαυτό του ως φορέα της ανανέωσης του Κινήματος Αλλαγής – άλλωστε ο ίδιος έχει εκλεγεί δυο φορές στην ευρωβουλή και δεν έχει θητεία πίσω του θητεία κυβερνητική ή βουλευτική.

Οι ενότητες του debate

Η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα στις 22.00 και οι πέντε υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να διασταυρώσουν τα τηλεοπτικά τους ξίφη στην δημόσια τηλεόραση στο debate με τη συμμετοχή των δημοσιογράφων Παύλου Τσίμα, Γιώργου Κουβαρά και Τάσου Παππά. Οι πέντε υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν απευθείας διάλογο και να θέσουν ερωτήσεις στους συνυποψηφίους τους, ενώ οι θεματικές ενότητες του debate είναι 1/ η διαχείριση κρίσεων (πανδημία και κράτος πρόνοιας – Οικονομική κρίση – Κλιματική αλλαγή – Ενεργειακή κρίση – Δημογραφικό) 2/ Εξωτερική πολιτική (Εθνικά θέματα – Η σχέση με την Τουρκία – Μεταναστευτικό), 3/ δημοκρατία – Θεσμοί – Δικαιοσύνη – Πολιτικό Σύστημα – Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση – Νέες τεχνολογίες και 4/ η θέση του Κινήματος Αλλαγής στο πολιτικό σκηνικό – Πολιτική, εκλογική στρατηγική και συμμαχίες – Η σχέση με Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ – Το μέλλον της παράταξης – Η ελληνική και ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία – Η επόμενη μέρα. Η πέμπτη ερώτηση θα τεθεί εκτός θεματικού πλαισίου.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα