ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνημα Αλλαγής Πιερίας | Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

«Εδώ Πολυτεχνείο! Εδώ Πολυτεχνείο! Σας μιλά ο Ραδιοφωνικός Σταθμός των ελεύθερων αγωνιζόμενων φοιτητών, των ελεύθερων αγωνιζόμενων Ελλήνων. Κάτω η χούντα, κάτω ο Παπαδόπουλος, έξω οι Αμερικάνοι, κάτω ο φασισμός, η χούντα θα πέσει από το λαό…
Λαέ, κατέβα στο πεζοδρόμιο, έλα να μας συμπαρασταθείς, τη λευτεριά σου για να δεις…».

Συμπληρώνονται φέτος 48 χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών στο πολυτεχνείο το Νοέμβριο του 1973. Ο ιστορικός εκείνος ξεσηκωμός της φοιτητικής νεολαίας καθιερώθηκε ως διαχρονικό σύμβολο αντίστασης ενάντια σε κάθε μορφή ολοκληρωτικής επιβολής και αποτελεί πια αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορικής μνήμης του ελληνικού λαού.

Η εξέγερση Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του ’73 αποτελεί την κορυφαία αντιδικτατορική εκδήλωση και ουσιαστικά προανήγγειλε την πτώση της ΧΟΥΝΤΑΣ των Συνταγματαρχών.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί τον μεγαλύτερο φοιτητικό αγώνα με το σημαντικότερο πολιτικό αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου εκφράζει ιδέες και ιδανικά.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί όραμα και ελπίδα.

Τα ιδανικά της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ, της ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, είναι αυτά που ενέπνευσαν εκείνους τους νέους να μιλήσουν, να αντισταθούν, να αγωνιστούν. Εκείνοι οι ΝΕΟΙ οραματίστηκαν μια ελεύθερη Ελλάδα – μια Ελλάδα που δεν  υποδουλώνει τις συνειδήσεις των πολιτών της – και δεν δίστασαν να χύσουν το αίμα τους για να κάνουν το όραμά τους πραγματικότητα.

Και το Πολυτεχνείο ΖΕΙ. Ζει μέσα από τις ιδέες του, ζει μέσα από τον λαό που πίστεψε σε αυτό, ζει μέσα από τις ψυχές που θυσιάστηκαν, ζει σήμερα μέσα σε κάθε ελεύθερο μυαλό.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ… ΕΜΠΝΕΟΜΑΣΤΕ… ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ…

 Για την Νομαρχιακή Επιτροπή 

         Κώστας Κιτιξής 

        Γραμματέας ΝΕ

Κινήματος Αλλαγής Πιερίας

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα