ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ | Ποιος θα είναι ο μεταβατικός πρόεδρος

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 1/11 η Κοινοβουλευτική Ομάδα

Αύριο, Δευτέρα 1η Νοεμβρίου, συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, προκειμένου να αποφασίσει για τη θεσμική και Κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματος. Οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ αναμένεται να εγκρίνουν την εισήγηση του γραμματέα, Βασίλη Κεγκέρογλου, να εκτελεί χρέη μεταβατικού προέδρου, μέχρι την εκλογή νέου.

Με το βλέμμα στραμμένο στη συνεδρίαση της ΚΟ την Δευτέρα βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ, καθώς σε αυτή θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τα βήματα, θεσμικά και κοινοβουλευτικά, που θα ακολουθήσει το Κίνημα, μετά την απώλεια της Φώφης Γεννηματά και μέχρι τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος. Ο γραμματέας της ΚΟ Βασίλης Κεγκέρογλου, μιλώντας στην ΕΡΤ τάχθηκε κατά της εκλογής προσωρινού προέδρου μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές.

«Εισήγηση μου ως γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι να προχωρήσουμε απολύτως θεσμικά. Δεν χρειάζεται εκλογή για 35 ημέρες προέδρου κοινοβουλευτικής ομάδας… Έχουμε λοιπόν την θεσμική λειτουργία με τον γραμματέα και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους. Είναι απολύτως σαφές ότι δεν θέλουμε να διασαλεύσουμε με οποιοδήποτε τρόπο την εκλογική διαδικασία».

Την ίδια ώρα ο Ανδρέας Λοβέρδος  μιλώντας σε υποστηρικτές του στη Σπάρτη κατέθεσε την πρόταση του για το όνομα που θα πρέπει να έχει το κόμμα μετά την εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση.

«Όμως δεν αρκεί να υπάρχει μια αλλαγή. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις όλοι μαζί. Όλες και όλοι μαζί να αποφασίσουμε για αρκετά πράγματα πέραν του προσώπου του νέου αρχηγού. Και το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποφασίσουμε είναι πως θα λέγεται το κόμμα μας. Θα λέγεται ΚΙΔΗΣΟ; Θα λέγεται ΚΙΝΑΛ; Ή θα λέγεται ΠΑΣΟΚ; Σας προτείνω να το λέμε ΠΑΣΟΚ».

Αισιόδοξος ότι το κόμμα θα πορευτεί στο δρόμο της ομαλής μετάβασης εμφανίστηκε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Παύλος Γερουλάνος.

«Δημιουργείται ένα κλίμα πια το οποίο και να ήθελε κάποιος δεν μπορεί εύκολα να το προσβάλει και γι’ αυτό έχω κάθε εμπιστοσύνη ότι η κοινοβουλευτική ομάδα με αυτήν την παρακαταθήκη δεν θα πάει ούτε φοβικά, ούτε διασπαστικά. Θα πάμε σε μία πολύ ομαλή απόφαση».

Σύμφωνα με πληροφορίες το μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά θα γίνει στις 28 Νοεμβρίου, δηλαδή μια εβδομάδα πριν από τις εσωκομματικές κάλπες.

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα