ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη | Οι νικητές των χθεσινών εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταμέτρηση για τους συνέδρους που θα συμμετάσχουν στο 14ο συνέδριο της ΝΔ, καθώς θα πρέπει να προστεθούν και οι ψηφιακοί ψήφοι

Ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της ΝΟΔΕ ανατολικού τομέα Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Θόδωρος Μητράκας εκλέχθηκε στις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές πρόεδρος της νέας Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ.

Πρόκειται για ένα νέο κομματικό όργανο που προήλθε από τις συγχωνεύσεις τριών ΝΟΔΕ: ανατολικού, δυτικού και κεντρικού τομέα. Το τελικό επίσημο αποτέλεσμα δεν έχει εκδοθεί, αλλά από τα μέχρι στιγμής προσωρινά αποτελέσματα αποτυπώνεται η άνετη εκλογή του κ. Μητράκα με ποσοστό που αναμένεται να ξεπεράσει το 70% ενώ και ο συνυποψήφιος του Νίκος Δένης έσπευσε να τον συγχαρεί.

Στις άλλες μάχες που δόθηκαν για τις προεδρίες των ΔΗΜΤΟ της Θεσσαλονίκης στην οργάνωση Κορδελιού-Ευόσμου τη νίκη πήρε ο Χρήστος Δουμπάρατζης έναντι του σημερινού προέδρου Λεωνίδα Ντόβα (411 με 311 ήτνα το τελικό σκορ), ενώ στην ΔΗΜΤΟ Πυλαίας-Χορτιάτη ο σημερινός πρόεδρος της Τοπικής Λάμπρος Γατσώρης κέρδισε με 659 ψήφους έναντι του Βασίλη Βάκου που έλαβε 406 ψήφους. Στις υπόλοιπες Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις δεν έγιναν εκλογές για τη θέση των προέδρων καθώς δεν υπήρξαν υποψηφιότητες πέραν της μίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταμέτρηση για τους συνέδρους που θα συμμετάσχουν στο 14ο συνέδριο της ΝΔ, καθώς θα πρέπει να προστεθούν και οι ψηφιακοί ψήφοι. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο Α’ Δημοτικό Διαμέρισμα πρώτος σε σταυρούς αναδείχτηκε ο Δημήτρης Χρόνης, ενώ έπονταν οι Νίκος Τσακαλίδης, Σοφία Σαφαρίκα και Αλέξανδρος Μανδρίνος. Στην ίδια οργάνωση για τα μέλη της ΔΕΕΠ πρώτος σε σταυρούς αναδείχτηκε ο Νίκος Λιακόπουλος, ενώ ακολουθούσαν οι Βασιλική Τραούδη και ο Γιώργος Σταματιάδης. Αντίστοιχα στον Λαγκάδα στις πρώτες θέσεις πλασαρίστηκαν η Άννα Σαρίκου με τον επιχειρηματία Θόδωρο Δοϊρανλή να ακολουθεί.

Νικητής των χτεσινών εσωκομματικών θεωρείται και ο επανεκλεγείς πρόεδρος της ΔΕΕΠ Β’ Θεσσαλονίκης Θωμάς Βράνος, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές άνευ αγώνα, καθώς δεν υπήρξε αντίπαλος να τον αμφισβητήσει.

Πηγή: makthes.gr

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας