ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αλ. Τσίπρας στην 85η ΔΕΘ | Οι συναντήσεις και η βόλτα στα περίπτερα (Φωτ. & βίντεο)

Οι νέοι και οι νέες, τα δημόσια πανεπιστήμια και οι καινοτόμες δράσεις στους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στα περίπτερα της ΔΕΘ

Ο Αλ. Τσίπρας στην 85η ΔΕΘ | Οι συναντήσεις και η βόλτα στα περίπτερα (Φωτ. & βίντεο)

Η συζήτηση για τη νέα γενιά, την έρευνα και την οικονομία βρέθηκε στο επίκεντρο της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην 85η ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τη διοίκηση της ΔΕΘ το θέμα της ανάπλασης του εκθεσιακού φορέα, δηλώνοντας ότι κ ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της παραμονής της ΔΕΘ στο κέντρο της πόλης, χωρίς όμως ένα φαραωνικό έργο, αλλά με τη μέγιστη δυνατή ανάπλαση σε πράσινο και ελεύθερο χώρο για τους πολίτες.

Κατά τη διάρκεια της βόλτας του στη ΔΕΘ ο πρώην πρωθυπουργός θέλησε να ενημερωθεί για τα ερευνητικά προγράμματα που τρέχουν τα πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να ενημερωθεί από τις πρυτανικές αρχές αλλά και από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που συμμετέχουν σε ερευνητικά προγράμματα και ομάδες, για την πορεία της εκπαιδευτικής τους δουλειάς.

Στη σύντομη συνάντηση που είχε ο κ. Τσίπρας με τον πρύτανη του ΑΠΘ Κ. Παπαϊωάννου μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η κρισιμότητα της ασφαλούς επανεκκίνησης της λειτουργίας των ΑΕΙ της χώρας δια ζώσης.

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας έκανε στάση στο περίπτερο των παραολυμπιονικών, όπου φωτογραφήθηκε και συζήτησε με τους αθλητές. Ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί η αθλητική δραστηριότητα των ατόμων με αναπηρία με όρους μαζικού αθλητισμού.

Στη συνέχεια βρέθηκε στο περίπτερο της ΕΥΑΘ, όπου ενημερώθηκε για την πορεία της δημιουργίας του νέου αγωγού στην Αραβησσό, καθώς και για τα υπόλοιπα αναπτυξιακά προγράμματα που τρέχει η εταιρεία.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά του αντιπροέδρου της ΕΥΑΘ κ. Πενέλη, ο οποίος επεσήμανε ότι το πολύ σημαντικό έργο του νέου αγωγού της Αραβησσού ξεκίνησε και σχεδιάστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο makthes.gr >>

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα