ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έχουν θέση οι βουλευτές της Πιερίας στον ανασχηματισμό που “έρχεται”;

Δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει πως αυτή τη φορά θα έχουμε πιερική συμμετοχή στο νέο σχήμα

Ως δεδομένος χαρακτηρίζεται ο ανασχηματισμός που «έρχεται» – ίσως και τη Δευτέρα 30 Αυγούστου – με το μόνο που μένει προς αποσαφήνιση να είναι το αν θα είναι δομικός.

Οι προθέσεις Μητσοτάκη δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, κοινή όμως παραδοχή είναι ότι η κυβέρνηση έχει «πληγεί» από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Το μήνυμα Μητσοτάκη προς την κοινωνία επιχειρείται να είναι διπλό: Καταμερισμός ευθυνών και νέα αρχή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αναμένεται η εκπροσώπηση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας να είναι σαφώς μεγαλύτερη στη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει.

Σε αυτό το πλαίσιο έχουν ξεκινήσει και οι πρώτες συζητήσεις για το αν κάποιος εκ των Μπαραλιάκου, Μάνη και Χιονίδη θα μπορούσε να συμμετάσχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι βουλευτές της Πιερίας βρίσκονται εν αναμονή των αποφάσεων χωρίς να υπάρχει κάτι που να δείχνει πως αυτή τη φορά θα έχουμε πιερική συμμετοχή στο νέο σχήμα.

Αξίζει να αναφερθεί πως η τελευταία, άξια αναφοράς και με μεγάλη διάρκεια, πιερική υπουργοποίηση ήταν αυτήν του Γιώργου Κωνσταντόπουλου που θήτευσε, επί 5ετία, ως υφυπουργός Υγείας σε κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας το χρονικό διάστημα 2004-2009.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα