ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πιερίας: “Προωθείται η δεξιά πολιτική στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης”

Για “δήθεν ανάπτυξη” κάνει λόγο η Ο.Μ. Νότιας Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη θέσπιση εισιτηρίου στον Όλυμπο. Χαρακτηρίζει “ακριβό” το εισιτήριο και “απαγορευτικό” για τους επισκέπτες.

Η ανακοίνωση της νομαρχιακής:

Με την υπουργική απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναφορικά με την Θέσπιση εισιτηρίου εισόδου στην περιοχή του Ευρωπαικού Οικολογικού Δικτύου με κωδικό GR 1250001 και ονομασία “Όρος Όλυμπος” προωθείται για ακόμη μια φορά, στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης και της δήθεν αξιοποίησης του Ολύμπου, η δεξιά πολιτικής της.

Το υπερβολικά υψηλό εισιτήριο (6 ευρώ την ημέρα για τον αναβάτη και 12 ευρώ την ημέρα για άνοδο με αυτοκίνητο) είναι απαγορευτικό για τους επισκέπτες. Κατά την άποψή μας, θα πρέπει η πρόσβαση σε όλους επισκέπτες να είναι δωρεάν. Να ξεκινήσουν πρώτα οι περιβαλλοντικές παρεμβάσεις και η παροχή υπηρεσιών μέσα στο εθνικό δρυμό με χρήματα από το Δημόσιο ταμείο.

Καλούμε τον Δήμο Δίου – Ολύμπου να πάρει θέση για τα τεκταινόμενα και να ενεργοποιήσει τις θεσμικές διαδικασίες Δημόσιας διαβούλευσης ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για τα σχέδια της κυβέρνησης. Αν αγνοήσει τη στοιχειώδη αυτή υποχρέωση του, θα βρεί την τοπική κοινωνία απέναντί του

Δεν θα επιτρέψουμε το βουνό της καρδιάς μας να μετατραπεί σε αρένα αποσπασματικών επιχειρηματικών σχεδίων των ημετέρων. Η τοπική κοινωνία και οι πολίτες της είναι απαραίτητο να ενημερωθούν και να σταθούν εμπόδιο σε κάθε κίνηση που θα βλάπτει το δημόσιο συμφέρον.

Ο.Μ. Νότιας Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας