ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνία Μπαραλιάκου με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος | Διευκρινίσεις για την επιβολή εισιτηρίου στον Όλυμπο

Τι αναφέρει σε ανάρτηση του ο βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας Φώντας Μπαραλιάκος ο οποίος επικοινώνησε με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Αμυρά

Μετά τον «θόρυβο» που προκλήθηκε από δημοσιεύσεις περί θέσπισης εισιτηρίου στον Όλυμπο, επικοινώνησα με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Αμυρά και έλαβα τις ακόλουθες διευκρινίσεις:

❗️Το πρώιμο κείμενο που αναρτήθηκε στα μέσα αποτελεί άκαιρη πρόταση-σχέδιο ΚΥΑ- του ΟΦΥΠΕΚΑ( Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής) και αναφέρεται στα όρια της περιοχής Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου Natura 2000 με κωδικό GR1250001 και ονομασία «Όρος Όλυμπος».

❗️Οιαδήποτε απόφαση για τον Όλυμπο θα ληφθεί κατόπιν συνεννόησης του Υπουργείου με τους τοπικούς φορείς ( ΟΤΑ, Ορειβατικούς Συλλόγους κ.α) με την απόλυτη συμφωνία τους και στην βάση της πλήρους ανταποδοτικότητας για την προστασία του βουνού και την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών. Επιπροσθέτως ο Υπουργός με διαβεβαίωσε πως το αναμενόμενο -προς υπογραφή – Προεδρικό Διάταγμα, θα μας δώσει τη δυνατότητα να οριοθετήσουμε αλλιώς την προς θέσπιση εισιτηρίου περιοχή.

Εν κατακλείδι ειλημμένη απόφαση δεν υπάρχει. Η συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα θα γίνει σε χρόνο που οι συγκυρίες το επιτρέψουν και πάντα με σεβασμό στον φυσικό πλούτο και στην ιστορία του Μυθικού Βουνού.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα