ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο “Αλεξάνδρειον” ο υφ. Γ. Γεωργαντάς- Δρομολογούνται ψηφιακές δράσεις με το Ίδρυμα “Δ.Πασχάλη”

Το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γ. Γεωργαντάς τηρουμένων όλων των μέτρων ατομικής προστασίας από τον COVID-19. Ο Πρόεδρος κ. Διονύσης Πασχάλης ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τις παγκόσμιας εμβέλειας δράσεις του ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ στους τομείς του πολιτισμού, της παιδείας, του αθλητισμού, της υγείας, μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας και των διαδραστικών προγραμμάτων. Συζητήθηκε η ψηφιακή συνδρομή του Υπουργείου στο μεγάλο εγχείρημα των διαδικτυακών μεταπτυχιακών που προωθεί και στηρίζει ο κ. Δ. Πασχάλης δωρεάν για τους Έλληνες φοιτητές, κυρίως στους τομείς της εκμάθησης της ελληνικής ιστορίας και γλώσσας και του πολιτισμού του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 

Ο Πρόεδρος κ. Δ. Πασχάλης δήλωσε ότι «με τη βοήθεια της τεχνολογίας τα διαδικτυακά μεταπτυχιακά με πανεπιστήμια του εξωτερικού θα γίνουν πραγματικότητα. Θα είμαι διαρκής αρωγός στο όραμα Ελλήνων φοιτητών που επιθυμούν τη φοίτηση σε μεταπτυχιακά προγράμματα πανεπιστημίων του εξωτερικού μέσω διαδικτύου. Η συνδρομή της Ελληνικής Πολιτείας ωθεί σημαντικά την επίτευξη αυτού του στόχου».

 Ο Υφυπουργός κ. Γ. Γεωργαντάς αφού συνεχάρη τον κ. Δ. Πασχάλη για το χώρο πολιτισμού και παιδείας του ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ και τις διεθνούς απήχησης δράσεις που εκπονούνται δήλωσε ότι «η ψηφιακή σύγκλιση είναι το παρόν και το μέλλον της σύγχρονης κοινωνίας και το Υπουργείο θα βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί στην εκπόνηση προγραμμάτων εξέλιξης ψηφιακής τεχνολογίας και δράσεων.»

Συζητήθηκε επίσης, η προοπτική συνεργασίας και κοινών δράσεων μέσω διαδικτύου, ιδιαίτερα σήμερα, μεσούσης της πανδημίας του COVID-19, όπου είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική η ανάγκη της τηλεματικής επικοινωνίας με τους πολίτες.

Στη συνάντηση παρίσταντο ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας, Ταξίαρχος κ. Γιώργος Τζήμας και η νομική σύμβουλος κ. Ιωάννα Παπαδιαμαντή.

Τέλος, ο Πρόεδρος κ. Δ. Πασχάλης ξενάγησε στο χώρο του ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ τον Υφυπουργό κ. Γ. Γεωργαντά και ανανέωσαν τη συνάντησή τους μετά τη λήξη των μέτρων της πανδημίας του COVID-19.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας