ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε δημάρχους, περιφερειάρχες και εκκλησία: Βοηθήστε να επισπευστούν οι εμβολιασμοί

«Το φθινόπωρο στόχος είναι να έχουμε φτάσει στο επιθυμητό 70% με 75% ανοσίας του πληθυσμού» τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε σύσκεψη με αιρετούς εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης

Τη συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης, δήμων και περιφερειών, αλλά και της εκκλησίας στην εθνική προσπάθεια για να χτιστεί τείχος ανοσίας ως το φθινόπωρο ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια σύσκεψης με τηλεδιάσκεψη που είχε νωρίτερα με τα προεδρεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.ΠΕ).

Απηύθυνε έκκληση σε δημάρχους, περιφερειάρχες να πείσουν με κάθε τρόπο τις τοπικές κοινωνίες για την ανάγκη να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί, ιδιαίτερα των περιοχών εκείνων, όπου το ποσοστό παραμένει πολύ χαμηλό.

«Εισερχόμαστε, πλέον, στην επόμενη φάση της εμβολιαστικής μας εκστρατείας και σε αυτό το σημείο πιστεύω ότι η εμπλοκή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της εκκλησίας είναι εξαιρετικά σημαντική» τόνισε στην εισηγητική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός, ενώ μιλώντας με αριθμούς είπε πως «το 56% των ενηλίκων έχει κάνει ήδη μία δόση, ενώ σχεδόν το 47% είναι πλήρως εμβολιασμένοι».

Αναφερόμενος στους δημάρχους και τους περιφερειάρχες, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως η χώρα έχει σημειώσει πρόοδο, όμως σημείωσε ότι «θα πρέπει να επιστρατεύσουμε κάθε μέσο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας έτσι ώστε το επόμενο δίμηνο του καλοκαιριού να πείσουμε κάθε πολίτη που πιθανόν να έχει δεύτερες σκέψεις, που πιθανόν να έχει φοβίες, να κάνει το εμβόλιο ώστε τελικά, όταν θα ξεκινήσει το φθινόπωρο, να έχουμε φτάσει στο επιθυμητό 70% με 75% ανοσίας του πληθυσμού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βάλτε πλάτη, εντοπίστε τους ανεμβολίαστους

Την ανησυχία του Κ. Μητσοτάκη συμμερίστηκαν οι αιρετοί εκπρόσωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλώνοντας πρόθυμοι να βάλουν για μια ακόμη φορά πλάτη, πείθοντας τους πολίτες για την ανάγκη να επισπευστούν οι εμβολιασμοί με στόχο η ανοσία της αγέλη να φτάσει το φθινόπωρο το 70%-75%.

Διαβάστε περισσότερα στο makthes.gr >>

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας