ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Ε. Πιερίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ | Σε απόγνωση για δεύτερη συνεχή χρονιά ο κλάδος του τουρισμού σε Πιερία και Κ. Μακεδονία

Δελτίο Τύπου των Τομέων Οικονομίας-Τουρισμού-ΜΜΕ της Ν.Ε. Πιερίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ όπου τονίζεται ότι “η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έλαβε έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου η φετινή τουριστική περίοδος να έχει θετικό αποτέλεσμα”.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της Ν.Ε. Πιερίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ:

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Πιερίας από τις αρχές Απριλίου είχε αναδείξει και προτείνει τα αναγκαία βήματα για την επανεκκίνηση του τουρισμού και της εστίασης στην Πιερία για τη νέα περίοδο.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έλαβε έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου η φετινή τουριστική περίοδος να έχει θετικό αποτέλεσμα. Δυστυχώς έκανε ό,τι μπορούσε για να “ωθήσει τις τουριστικές επιχειρήσεις σε πλήρες lockdown”.

Οι πύλες εισόδου στα χερσαία σύνορα λειτούργησαν πλημμελώς με αποτέλεσμα να ωθήσουν του Βαλκάνιους τουρίστες σε άλλους προορισμούς.

Η δυσφήμηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος εξαιτίας του λόγου αυτού θα έχει συνεχείς αρνητικές συνέπειες, αν, έστω και τώρα, η Κυβέρνηση δεν λάβει ολοκληρωμένα  μέτρα.

Οι παλινωδίες, η σύγχυση, η μη λήψη έγκαιρων και ορθών μέτρων (πρωτόκολλα κ.ά.) για την  αντιμετώπιση της πανδημίας, οδηγούν σε απόγνωση όλο τον κλάδο.

Δυστυχώς  ο κ. Μητσοτάκης σχεδίαζε επί χάρτου, χωρίς να μπορεί να επιβάλλει προστατευτικές για την ελληνική οικονομία θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ευθύνες της οποίας είναι επίσης μεγάλες.

Το πρόγραμμα (ΕΣΠΑ) “ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ” για την στήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου,  απεντάσσει  το 80-90% των μικρών επιχειρήσεων εξ αιτίας της απαίτησης της απασχόλησης ενός εργαζομένου για όλο το έτος. Δεν έλαβε υπόψη η Κυβέρνηση ότι η πλειοψηφία των επιχειρήσεων αυτού του κλάδου και ιδιαίτερα στην Πιερία είναι οικογενειακού χαρακτήρα.

Δυστυχώς ο κλάδος του τουρισμού – εστίασης στην Πιερία και στην Κεντρική Μακεδονία είχε ακόμα μία απρόβλεπτη αρνητική επίπτωση εξαιτίας της πτώχευσης μεγάλης τουριστικής επιχείρησης, η οποία δεν πρόκειται να καταβάλλει οφειλές προηγουμένων ετών, αλλά και δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την είσοδο τουριστών λόγω των αρνητικών επιπτώσεων που προκλήθηκαν (αρνητική διαφήμιση κ.ά).

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έλαβε κανένα πραγματικό μέτρο προστασίας από την πανδημία για την κοινωνία και την οικονομία με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες και απασχολούμενοι στον κλάδο να βρίσκονται σε οικονομικό χάος και αδιέξοδο.

Η ανικανότητα της Κυβέρνησης θα επιφέρει περισσότερη ανεργία, φτώχεια και μεγαλύτερη κοινωνική και οικονομική ανισότητα.

Στα ΜΜΕ οι Υπουργοί των τηλεοράσεων, αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είναι “Άριστοι” στην πράξη όμως είναι “Ά(χ)ρηστοι”.

Προφανώς η Κυβέρνηση σχεδιάζει να επεκτείνει και να πολλαπλασιάσει τους πλειστηριασμούς και σε “φιλέτα” του τουρισμού προκειμένου να εξυπηρετήσει καλύτερα το αναχρονιστικό καπιταλιστικό μοντέλο που εφαρμόζει.  

ΤομείςΟικονομικής Πολιτικής-Τουρισμού-Μικρομεσαίων

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας