ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνική Λύση | Στη Βουλή η “δυσφορία” φορέων της Πιερία για τις καθυστερήσεις στα σύνορα των Ευζώνων

Ερώτηση σχετικά με την ανάγκη να αυξηθεί το προσωπικό αλλά και να λειτουργεί σε 24ωρη βάση ο συνοριακός σταθμός των Ευζώνων-κατά τους καλοκαιρινούς-μήνες κατέθεσαν, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο πρόεδρος Κυριάκος Βελόπουλος και οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης Απόστολος Αβδελάς και Κωνσταντίνος Χήτας, με αφορμή τη “δυσφορία” φορέων της Πιερίας για τις μεγάλες καθυστερήσεις που υφίστανται οι τουρίστες κατά την είσοδο στη χώρα.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 24/06/2021

Των: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης
Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Τον κ. Υπουργό Υγείας

Τον κ. Υπουργό Τουρισμού Τον κ. Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Διαπιστώσεις φορέων του τουρισμού από την Πιερία για καθυστερήσεις
των εισερχόμενων τουριστών στον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση εκπροσώπων του τουρισμού από την Πιερία και την Χαλκιδική και σύμφωνα με σχετική ανάρτηση σε ιστοσελίδα του Διαδικτύου, αλγεινή εντύπωση προκαλούν στους επιχειρηματίες του τουρισμού της Πιερίας και της Χαλκιδικής οι συνθήκες που επικρατούν στον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων.

Ύστερα από επιτόπια παρουσία στους Ευζώνους εκπρόσωπων της Ένωσης Ξενοδόχων και της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων, της Πιερίας, διαπιστώθηκε από τους ανωτέρω, «ιδίοις όμμασι», η αδιέξοδη κατάσταση που επικρατεί. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι δύο δίοδοι διέλευσης των συνόρων λειτουργούν από δύο άτομα μόνον, με συνέπεια να υπάρχουν καθυστερήσεις, πλέον των πέντε ωρών. Ως φαίνεται, διεξάγονται, πια, επιπλέον έλεγχοι επί των εισερχομένων, όπως υγειονομικοί, «PFL», διαβατηρίου και υγειονομικού διαβατηρίου. Το ζήτημα διογκώνεται, επιπρόσθετα, διότι κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας του συγκεκριμένου συνοριακού σταθμού, από τις 07.00 έως τις 23.00, διαπιστώνεται τεράστιος όγκος συρροής τουριστών, προ της εβδόμης πρωινής και λίγες ώρες, πριν εκπνεύσει η ενδεκάτη βραδινή.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να αυξήσετε την στελέχωση του προσωπικού στο συνοριακό πέρασμα των Ευζώνων για τους θερινούς μήνες και να λάβετε την απαραίτητη μέριμνα, ώστε να λειτουργεί, για την θερινή περίοδο, ο συνοριακός σταθμός των Ευζώνων, επί 24ώρου βάσεως;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα