ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη της Υφ.Εργασίας Μ.Συρεγγέλα στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών

Επίσκεψη στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ.Κατερίνης πραγματοποίησε, σήμερα το μεσημέρι (Τρίτη 22/6/2021) η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, Μαρία Συρεγγέλα, προκειμένου να ενημερωθεί για τη δραστηριότητα του Κέντρου, να ανταλλάξει απόψεις με τους αρμοδίους του Δήμου καθώς και με τα υπηρεσιακά στελέχη της Δομής, αλλά και για να ανακοινώσει κάποια ευχάριστα νέα που αφορούν την πορεία και τη λειτουργία των κέντρων αυτών σε ολόκληρη τη Χώρα. 

Την κ. Συρεγγέλα υποδέχθηκαν ο Αναπληρωτής Δημάρχου Κατερίνης, Γιώργος Νταντάμης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Σταύρος Χριστοφορίδης, η Δημοτική Σύμβουλος και Εντεταλμένη του Δ.Κατερίνης για το Κέντρο Συμβουλευτικής, Πιπίτσα Μακρίδου, η Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Ισότητας των Φύλων, Αναστασία Νταντάμη, καθώς επίσης και τα υπηρεσιακά στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ.Κατερίνης. 

Κατά τη διάρκεια της υποδοχής παραβρέθηκαν οι Βουλευτές, Ξενοφών Μπαραλιάκος και Άννα Μάνη, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου καθώς και ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Πιερίας (πρ. ΝΟΔΕ), Χαράλαμπος Μπρουσκέλης. 

Η κυρία Υφυπουργός άκουσε με προσοχή τα όσα ανέφεραν ο Αναπληρωτής Δήμαρχος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, οι Βουλευτές, η Εντεταλμένη Σύμβουλος, η Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Ισότητας των Φύλων καθώς και τα στελέχη του Κέντρου. Η κ. Συρεγγέλα ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ότι η λειτουργία του Κέντρου, μετά από περίπου δύο χρόνια, θα περάσει στον κρατικό προϋπολογισμό. 

Τα προβλήματα του κέντρου, ιδιαίτερα όσα παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού της τοπικής κοινωνίας λόγω των μέτρων που επιβλήθηκαν εξαιτίας του κορωνοϊού, παρουσίασαν τα υπηρεσιακά στελέχη. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ο αυξημένος αριθμός κακοποιημένων γυναικών και η στήριξή τους, καθώς και η εκ μέρους του Κέντρου αντιμετώπιση των ψυχολογικών προβλημάτων των παιδιών που έφερναν μαζί τους οι μητέρες. Τα στελέχη του Κέντρου, ζήτησαν από την κ. Υφυπουργό να μελετηθεί η τοποθέτηση παιδοψυχιάτρων στα Κέντρα Συμβουλευτικής, ώστε να αντιμετωπίζονται με καλύτερο τρόπο τα ψυχολογικά προβλήματα των παιδιών. 

Η κ. Συρεγγέλα φεύγοντας αφού ευχαρίστησε όλους και όλες για το έργο που προσφέρεται μέσα από το Κέντρο Συμβουλευτικής σε γυναίκες και παιδιά που έχουν ανάγκη, ευχήθηκε καλή επιτυχία και δήλωσε πρόθυμη να στηρίξει αυτή τη Δομή, ώστε να μειωθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ωφελούμενες γυναίκες. 

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας