ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον Πιερρακάκη κι η Άννα Μάνη

Με αφετηρία τα θέματα που αφορούν την Πιερία, ξεκίνησε η προγραμματισμένη συνάντηση της κυρίας Μάνη με τον Υπουργό. Ειδικότερα, την ενημέρωσε για την επικείμενη επέκταση του δωρεάν wifi και στην Πιερία, όπως και για κάλυψη των λευκών περιοχών με τηλεοπτικό σήμα, όπως ανακοινώθηκε προ ημερών.

Στη συνέχεια και με αφορμή την τόσο σημαντική για την Ελλάδα σημερινή ημέρα, ημέρα παρουσίασης των δράσεων του Ταμείου Ανάκαμψης, αναφέρθηκαν διεξοδικά στη δράση του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους που παρουσίασε ο Υπουργός στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Η δράση περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους 4,6 δισ. Ευρώ και συνολικά 455 έργα στα επόμενα 5 χρόνια. Σε αυτή περιλαμβάνονται αφενός έργα που επιλύουν τις μεγάλες εκκρεμότητες με το παρελθόν, όπως η ψηφιοποίηση των εθνικών αρχείων, η ψηφιοποίηση στο σύστημα απονομής συντάξεων, στο Κτηματολόγιο καθώς και στο σύστημα απονομής Δικαιοσύνης.

Και αφετέρου, έργα που θα χτίσουν γέφυρες με το μέλλον, όπως οι διάδρομοι 5G σε έκταση 2.000 χιλιομέτρων στους εθνικούς αυτοκινητοδρόμους αλλά και η ανάπτυξη ενός εθνικού προγράμματος μικροδορυφόρων.

Μεγάλη έμφαση δίνεται επίσης στην ψηφιοποίηση του δημόσιου τομέα στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, της δικαιοσύνης, στις υπηρεσίες που παρέχει ο ΕΦΚΑ και ασφαλώς στις αδειοδοτήσεις.

«Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση βρίσκεται στο κατώφλι μας και αυτό είναι ένα ραντεβού που δεν πρόκειται να χάσουμε».
Ο Υπουργός διαβεβαίωσε την κυρία Μάνη ότι θα είναι σε συνεχή επικοινωνία για θέματα αρμοδιότητάς του.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας