ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκούφα: «Χωρίς “αύριο” οι καλλιεργητές βάμβακος αν δεν λάβουν έγκαιρα ειδική ενίσχυση»

Ερώτηση με θέμα την απαραίτητη στήριξη κι ενίσχυση της βαμβακοκαλλιέργειας στη χώρα κατέθεσε η βουλευτής Πιερίας Μπέττυ Σκούφα.

Την ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των βαμβακοκαλλιεργητών συνολικά με στοχευμένα μέτρα στήριξης που θα αφορούν αποκλειστικά τον κλάδο και όχι γενικά όπως η επιστρεπτέα, επισημαίνει σε ερώτησή της η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Αγροτικής ανάπτυξης & Τροφίμων. Την ερώτηση συνυπογράφουν ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης κι ακόμη 27 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Η παραγωγή βάμβακος είναι μια παραγωγή ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας, καθώς το ελληνικό βαμβάκι εκτός από το γεγονός ότι ανήκει στις καλύτερες ποιότητες παγκοσμίως, αποτελεί το 80% της ευρωπαϊκής παραγωγής.

Ενδεικτικό της αναγνώρισης της σημασίας της παραγωγής βάμβακος στη χώρα μας αλλά ταυτόχρονα και την ανάγκη στήριξης του συγκεκριμένου κλάδου, είναι το γεγονός πως από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, έχουν κατατεθεί 24 κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις, εκ των οποίων οι τελευταίες 10 σχετίζονται με την αναγκαία στήριξη προς τους βαμβακοπαραγωγούς, μέσω της απονομής σε αυτούς ειδικής ενίσχυσης λόγω των πιέσεων που υπήρξαν στην αγορά μετά τα μέτρα για τον κορωνοϊό και της σοβαρής απώλειας εισοδήματος που καταγράφηκαν για τους παραγωγούς του προϊόντος.

Δείτε εδώ την ερώτηση: https://bit.ly/3z1IRf3

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα