ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ | Το Δεκέμβριο του ’21 το 14ο συνέδριο – Ξεκινούν οι εσωκομματικές διαδικασίες – Τα δεδομένα στην Πιερία

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

ΝΔ | Το Δεκέμβριο του '21 το 14ο συνέδριο - Ξεκινούν οι εσωκομματικές διαδικασίες - Τα δεδομένα στην Πιερία

«Το 14ο Συνέδριο θα γίνει τον Δεκέμβριο του 2021. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να κρατάμε την παράδοση των ετησίων Συνεδρίων. Το Συνέδριο αυτό εξάλλου είναι και εκλογικό, αλλά είναι ένα Συνέδριο το οποίο συμπίπτει και με την εμβληματική χρονιά των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και φυσικά με τα 40 χρόνια από την είσοδο της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, μεγάλη παρακαταθήκη του ιδρυτή μας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή», τόνισε o πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Διαγραμματειακού Οργάνου στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Όπως ο κ. Μητσοτάκη έκανε σαφές πρόκειται για ένα εκλογικό συνέδριο που θα περιλαμβάνει εσωκομματική διαδικασία για την εκλογή νέων δημοτικών τοπικών επιτροπών, νομαρχιακών επιτροπών και συνέδρων. Από το συνέδριο θα προκύψει επίσης νέα πολιτική επιτροπή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η εσωκομματική διαδικασία στις οργανώσεις του κόμματος θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2021.

Εσωκομματική διαδικασία στην Πιερία

Υποψήφιος πρόεδρος για τη Νο.Δ.Ε. Πιερίας αναμένεται να είναι ο δικηγόρος και νυν πρόεδρος Μπάμπης Μπρουσκέλης που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αναμένεται σύντομα να ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά του. Ενδιαφέρον για τη θέση έχουν εκφράσει πολλοί πριν από την πανδημία, σε θεωρητικό τουλάχιστον επίπεδο.

Σύμφωνα με τον κανονισμό περιφερειακών οργανώσεων του κόμματος οι πρόεδροι και οι επιτροπές εκλέγονται απευθείας από τα μέλη του κόμματος.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα