ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χιονίδης | Νέες τεχνολογίες υπερόπλο για τον αγροτικό τομέα

Για τους αγρότες παραγωγούς και τους κτηνοτρόφους.

Εξοικονομούνται χρόνος και χρήμα/κόστος παραγωγής. 

Μερικές στοιχειώδεις εφαρμογές όπως

– η σήμανση των ζώων, των βοοειδών και αιγοπροβάτων παρέχει πλήρη εικόνα του ζωικού κεφαλαίου, με σημαντικά οφέλη τόσο για τον κτηνοτρόφο όσο και για το Δημόσιο .

-Στην αλυσίδα μεταφοράς γάλακτος η τεχνολογία του blockchain με την χρήση του NFC συστήματος για κινητά τηλέφωνα θα προσδιορίζει την προέλευση και την διαδικασία εμπορικής εκμετάλλευσης.

– Οι μελισσοκόμοι χρησιμοποιώντας GPS για κάθε κυψέλη, έχουν άμεση εικόνα της εξέλιξης της παραγωγής μελιού. 

– Η επέκταση της χρήσης των Drones για πλήρη παρακολούθηση από τον αέρα των γεωργικών καλλιεργειών και εκτάσεων, για την εξέλιξη των καλλιεργειών, για τον προγραμματισμό άρδευσης και λιπασμάτων.

Η πλήρης αποτύπωση της διαδρομής, η ιχνηλασία για όλα τα αγροτικά προϊόντα έχει πολύ μεγάλη σημασία για όλη την αλυσίδα. Π.χ. η μεταφορά γάλακτος παραγωγής στην Πιερία από έναν Συνεταιρισμό, με προορισμό την Βόρεια Γερμανία. Ο Γερμανός καταναλωτής θα γνωρίζει με πλήρη ακρίβεια, πότε συνελέγη το προϊόν, από ποιόν παραγωγό, ποιος το μετέφερε, πότε και πού, πώς έφτασε στη χώρα του και στο κατάστημα πώλησης του. 

Προκύπτει έτσι σημαντική προστιθέμενη αξία σε όλα τα αγροτικά μας προϊόντα, προσφέροντας αξιοπιστία και διαφάνεια λειτουργώντας υπέρ του προϊόντος.

Καινοτόμες προτάσεις που «κουμπώνουν» και ανταποκρίνονται στην επιτακτική ανάγκη ο πρωτογενής τομέας να κατακτήσει έναν αναβαθμισμένο και πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας μας και της ΠΙΕΡΙΑΣ.

ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΝΔ

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας