ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΥΑΚ | Αποδέχεται πως υπήρξε ζημιά στο βιολογικό Κατερίνης και διαβεβαιώνει πως έχει αποκατασταθεί

Απάντηση της ΔΕΥΑΚ στις καταγγελίες Αναστασιάδη για το βιολογικό Κατερίνης – Και επίσημα απόλυτη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του olympusmera.gr

Με Δελτίο Τύπου – και όχι με ειρωνικές αναρτήσεις στο facebook από τον πρόεδρο της Γιάννη Συμεωνίδη – η ΔΕΥΑΚ απαντά σήμερα, Παρασκευή 14/5, στις καταγγελίες του δημοτικού συμβούλου Θωμά Αναστασιάδη (δείτε τις καταγγελίες ΕΔΩ και ΕΔΩ)

Με το σημερινό δελτίο τύπου η ΔΕΥΑΚ αποδέχεται πως υπήρξε ζημιά στο βιολογικό Κατερίνης, παρόλο που στις 27 Απριλίου μας διαβεβαίωνε πως δεν υπήρχε ζημιά . Επίσης σήμερα μας διαβεβαιώνει εκ νέου πως η ζημιά που υπήρχε έχει αποκατασταθεί και ότι ο συγκεκριμένος ρύπος, (που φαίνεται στο συγκεκριμένο βίντεο) δεν φέρει χαρακτηριστικά αποβλήτων βιολογικού”.

Τι είναι όμως; Είναι ρύπος μεν, αλλά τι ρύπος δεν μας λέει.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύποου της ΔΕΥΑΚ:

Κατερίνη 14/05/2021

Απάντηση σε Δημοτικό Σύμβουλο

για τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού

Η λειτουργία του βιολογικού σταθμού Κατερίνης παρακολουθείται νυχθημερόν τόσο από τους υπεύθυνους μηχανικούς  του Σταθμού όσο και από τους εργολάβους συντήρησης και  λειτουργίας του έργου.

Επειδή όποιος σέβεται τον εαυτό του και θεωρεί πως προσφέρει υπηρεσίες στον τόπο του, οφείλει πρώτα να διασταυρώνει και να στοιχειοθετεί τις όποιες καταγγελίες του, οφείλουμε να ζητήσουμε από τον κ. Θωμά Αναστασιάδη, Δημοτικό Σύμβουλο, πριν εξάγει εύκολα συμπεράσματα, να επισκεφθεί την απόληξη του βιολογικού σταθμού Κατερίνης.

Εκεί θα αντιληφθεί εύκολα και με γυμνό μάτι ότι ανεπεξέργαστα λύματα, στερεά απόβλητα ή λυματολάσπη, δεν εξάγονται  από τον βιολογικό σταθμό Κατερίνης.  

Ο συγκεκριμένος ρύπος, (που φαίνεται στο συγκεκριμένο βίντεο) δεν φέρει χαρακτηριστικά αποβλήτων βιολογικού.

Κι αυτό το βεβαιώνουν οι υπεύθυνοι μηχανικοί και εργολάβοι του Σταθμού και μπορεί και ο ίδιος να το διαπιστώσει.

Επιπλέον, γνωρίζουμε όλοι ότι τα δεξιόστροφα ρεύματα του Θερμαϊκού κόλπου δεν θα επέτρεπαν τους ρύπους να είχαν φορά από το Βιολογικό Σταθμό προς την Ολυμπιακή Ακτή και Παραλία Κατερίνης.

Τον καλούμε επίσης, να προχωρήσει σε έρευνα κατά μήκος των ακτών όλης της Πιερίας και να διαπιστώσει πόσοι και ποιοι φροντίζουν και με ποια μέσα να διοχετεύουν τα λύματα τους.

Τον καλούμε επίσης, να ζητήσει τα αποτελέσματα των εργαστηριακών  ελέγχων που διενεργεί, όχι η ΔΕΥΑΚ,  αλλά η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Τέλος διαβεβαιώνουμε ότι η ζημία στο Βιολογικό Σταθμό Κατερίνης έχει αποκατασταθεί, η λειτουργία του παρακολουθείται ανελλιπώς και καλό θα ήταν στην έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου, να είναι όλοι προσεκτικοί και περισσότεροι υπεύθυνοι στο δημόσιο λόγο τους.

Γιάννης Συμεωνίδης

Πρόεδρος ΔΕΥΑ Κατερίνης

Γιάννης Παρτσαλίδης

Προϊστάμενος Βιολογικού Σταθμού Κατερίνης 

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν με τον πλέον επίσημο τρόπο το ρεπορτάζ του olympusmera.gr που στις 26 Απριλίου έφερε το θέμα στη δημοσιότητα. (δες ΕΔΩ)

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα