ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστέλλεται ο διαγωνισμός για τα «φιλέτα» της Καλλιθέας – Εμφατική ήττα Κουκοδήμου

Αναστέλλεται ο διαγωνισμός για τα «φιλέτα» της Καλλιθέας – Εμφατική ήττα Κουκοδήμου

Αναστέλλεται ο διαγωνισμός της ΕΤΑΔ για τα δύο παραθαλάσσια οικόπεδα της Καλλιθέας στο Δήμο Κατερίνης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο διαγωνισμός δεν ακυρώνεται αλλά αναστέλλεται προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

Η πιθανότατη αναστολή του διαγωνισμού, στον οποίο η κατάθεση προσφορών έληγε εχθές το μεσημέρι, σημαίνει και εμφατική ήττα της παράταξης Κουκοδήμου και του ίδιου του δημάρχου προσωπικά.

Υπενθυμίζουμε ότι στο σχετικό δημοτικό συμβούλιο ο Κώστας Κουκοδήμος είχε πάρει ανοικτά θέση υπέρ της επένδυσης (δες ΕΔΩ) στην περιοχή με τους όρους που ίσχυαν (δλδ με τιμή εκκίνησης 30.000€/ χρόνο και 20.000€/ χρόνο για τις δύο εκτάσεις και το δικαίωμα από πλευράς του επενδυτή να αλλάξει κατά το δοκούν τους όρους δόμησης).

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι οι εκτάσεις θα βγουν μελλοντικά σε διαγωνισμό με πολλαπλάσιο τίμημα – και όχι με 30.000 €  & 20.000 € το χρόνο όπως σήμερα – και αφού πρώτα εφαρμοστεί η διαδικασία ΕΣΧΑΣΕ (Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων) στο πρότυπο των Ειδικών Σχεδίων Ανάπτυξης Δημοσίων Ακινήτων – (ΕΣΧΑΔΑ για τη δημόσια περιουσία). Τα παραπάνω αποτελούν και τη θέση που υποστήριξε η αντιπολίτευση, με επικεφαλής τον βουλευτή της ΝΔ κ. Σάββα Χιονίδη, στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. που προκάλεσε. Αξίζει να αναφερθεί πως στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Φώντα Μπαραλιάκου.

Παράλληλα η αναστολή του διαγωνισμού αποτελεί και νίκη των κατοίκων της Καλλιθέας που δηλώνουν ενάντια στην εκποίηση των εκτάσεων «έναντι πινακίου φακής» και στην παράλληλη υποβάθμιση ιδιωτικών και δημόσιων περιουσιών της περιοχής.

Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα έφερε πρώτο στη δημοσιότητα το olympusmera.gr (δες ΕΔΩ) και οι πρώτες αντιδράσεις από τη συνδιοίκηση Κουκοδήμου-Νταντάμη ήταν να δηλώσει άγνοια για το θέμα με τον κ. Νταντάμη να ζητά υπηρεσιακή ενημέρωση (δες ΕΔΩ)

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα