ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνδικάτο “Η πρωτοπορία” | 6 Μάη 9πμ – 12πμ Στάση Εργασίας

Το συνδικάτο “Η πρωτοπορία” καλεί σε συμμετοχή στην στάση εργασίας καθώς και σε συγκέντρωση των Σωματείων στην Κεντρική Πλατεία της Κατερίνης και στην Πλατεία Ηρώων του Λιτοχώρου, στις 10:30πμ

Συνδικάτο "Η πρωτοπορία" | 6 Μάη 9πμ – 12πμ Στάση Εργασίας

6 ΜΑΗ  9πμ – 12πμ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ –  ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ

ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

135 χρόνια από την αιματοβαμμένη απεργία στο Σικάγο για το 8ωρο και 101 χρόνια μετά την κατοχύρωσή του στη χώρα μας,  η κυβέρνηση έρχεται να νομοθετήσει το απλήρωτο 10ωρο, να βάλει τα συνδικάτα στο γύψο και να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για όλους. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να κουρελιάσουνε τη ζωή και τα κατακτημένα με αίμα δικαιώματά μας!

Στο όνομα του εκσυγχρονισμού, η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνέχεια των πολιτικών που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έρχεται να καταργήσει το σταθερό ημερίσιο εργάσιμο χρόνο και να νομοθετήσει τη 10ωρη δουλειά με τις 2 επιπλέον ώρες απλήρωτες. Διακαής πόθος όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά το πώς θα ξεμπερδέψουν με το σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, δίνοντάς τον βορά στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, προκειμένου να τους εξασφαλίσει οτι «θα βγαίνει» η δουλειά με το ήδη υπάρχον εργατικό δυναμικό και χωρίς να χρειάζονται νέες προσλήψεις.

Εν ολίγοις καταργείται το 8ωρο και ο εργαζόμενος θα έχει το «δικαίωμα» να έρχεται σε «ισότιμη» συμφωνία με τον εργοδότη έτσι ώστε να δουλεύει 10 ώρες σε κάποια χρονική περίοδο και τις επιπλέον ώρες να τις παίρνει σε άλλη χρονική περίοδο με τη μορφή μειωμένου ωραρίου ή ρεπό. Ποιον κοροϊδεύουν; Προσπαθούν να απομονώσουν τον κάθε εργαζόμενο σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, να γίνεται πιο εύκολη λεία στις δαγκάνες της εργοδοσίας.

Ενώ σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για μείωση του χρόνου εργασίας σε 7ωρο και 6ωρο, σε 5μερο. Απαιτούν την αύξηση της απλήρωτης δουλειάς, μέχρι και 150 ώρες κουρελιάζοντας και με αυτόν τον τρόπο την οικογενειακή και κοινωνική ζωή των εργαζομένων. Παράλληλα το συγκεκριμένο νομοσχέδιο πολλαπλασιάζει τις επιχείρησες εκείνες που μπορούν να λειτουργούν τις Κυριακές και βάζει χέρι στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και στην απεργία. Δηλαδή στο μεγαλύτερο όπλο που έχουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους.

Δε θα αφήσουμε το ρολόι της ιστορίας να γυρίσει πίσω!

Η ζωή που μας αξίζει προϋποθέτει οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν τον πλούτο που παράγουν με τον ιδρώτα και τον κόπο τους. Δε ζούμε για να δουλεύουμε. Εν έτει 2021 που η επιστήμη και η τεχνολογία έχει κάνει άλματα, δε θα ανεχτούμε να μας γυρίσουν πίσω στο μεσαίωνα. Συνεχίζουμε να παλεύουμε για μια ζωή που θα μπορούμε να ζούμε υγιείς, να κάνουμε όνειρα, να ζούμε ανθρώπινα με βάση τις ανάγκες της εποχής μας.

Μέσα από την οργανωμένη πάλη, με πειθαρχημένη απειθαρχία προετοιμάζουμε την αγωνιστική μας απάντηση στις 6 Μάη με στάση εργασίας και συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Κατερίνης στις 10:30πμ.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις δίκαιες διεκδικήσεις μας!

Απαιτούμε:

•        Επίταξη εδώ και τώρα του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημιώσεις. Ενίσχυση του Δημοσίου συστήματος υγείας, με προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και υγειονομικού προσωπικού.

•        Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

•        Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας- Επίσπευση των εμβολιασμών.

•        Γιατρός εργασίας σε κάθε μεγάλο εργασιακό χώρο.

•        Οι απώλειες των συναδέλφων μας από κορωνοϊό να αναγνωριστούν ως εργατικά ατυχήματα καθώς υπάρχει δεδομένος επαγγελματικός κίνδυνος

•        Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Καμία απόλυση.

•        Σταθερό ωράριο εργασίας και μείωση του εργάσιμου χρόνου, χωρίς μείωση μισθών. Κατάργηση όλων των ευέλικτων μορφών εργασίας. Όχι στα διακεκομμένα ωράρια.

•        Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας

•        Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορωνοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

•        Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!

10ωρη δουλειά – Σύγχρονη σκλαβιά

Εμείς δε θα πεθάνουμε για τα αφεντικά!————————————————
Συμμετέχουμε όλοι στη στάση εργασίας από τις 09:00 έως τις 12:00 και στη συγκέντρωση των Σωματείων στην Κεντρική Πλατεία της Κατερίνης και στην Πλατεία Ηρώων του Λιτοχώρου,
στις 10:30πμ
————————————————

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα