ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμβολιασμένο με μία δόση το 19,3% του πληθυσμού – 8% όσοι έκαναν και τις δύο

Εμβολιασμένο με μία δόση το 19,3% του πληθυσμού - 8% όσοι έκαναν και τις δύο

«Είναι θετικό το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μια σταδιακή, αλλά αργή ακόμη, αποκλιμάκωση των νέων κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία, καθώς και των διασωληνωμένων. Φαίνεται, πάντως ,ότι ήδη μπήκαμε στον δρόμο για την επιστροφή στο μέλλον. Και είναι υποχρέωση όλων να κάνουμε λίγη ακόμη υπομονή, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και να μην εφησυχάζουμε. Έτσι ώστε να αποτρέψουμε κάθε ενδεχόμενο νέας έξαρσης, να προστατεύσουμε την υγεία μας και την υγεία των δικών μας και να φτάσουμε πιο γρήγορα στην ελευθερία από την πανδημία» είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η Αριστοτελία Πελώνη.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, «έχουμε ήδη σύμμαχό μας τον καιρό, τα τεστ αυτοδιάγνωσης, αλλά και πάνω από όλα τους εμβολιασμούς, που συνεχίζονται με υποδειγματικό τρόπο και εντατικούς ρυθμούς» υπογράμμισε.

Παράλληλα, εξέφρασε ευχαριστίες στους υγειονομικούς κι όλους όσοι μετέχουν στην επιχείρηση «Ελευθερία», τόσο για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρουν, όσο και γιατί θα εργαστούν όλες τις επόμενες μέρες, με εξαίρεση την Κυριακή του Πάσχα. «Είναι και αυτό ένα μήνυμα προς τους συμπολίτες μας πως στον δρόμο για το τείχος της ανοσίας δεν θέλουμε να χάσουμε ούτε ώρα» σημείωσε.

«Ας απευθυνθούμε, λοιπόν, όλοι – κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα, Εκκλησία, κοινωνικοί και επαγγελματικοί φορείς – με έκκληση σε όσους μπορούσαν και δεν το έκαναν ακόμη, να μπουν στην πλατφόρμα και να κλείσουν το δικό τους ραντεβού εμβολιασμού. Είναι άδικο να χάνονται ζωές, την ώρα που μπορούν να σωθούν. Το καλύτερο εμβόλιο – όπως τόνισε χθες ο πρωθυπουργός – είναι το πιο γρήγορο εμβόλιο. Συνεπώς, όλοι, κυρίως οι μεγαλύτεροι, ας σπεύσουν να το κάνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται» προέτρεψε.

Όπως συνέχισε, η επιχείρηση «Ελευθερία» επεκτείνεται σταδιακά. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 2.870.000 εμβολιασμοί, 2.025.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση, που αντιστοιχεί στο 19,3%, ενώ πλήρως εμβολιασμένοι είναι 845.000, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 8%.

Επιπλέον, η κ. Πελώνη υπενθύμισε πως:

  • Από σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 30-39 με το εμβόλιο της AstraZeneca. Υπάρχει η δυνατότητα κάποιος που θα κλείσει ραντεβού μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα, να εμβολιαστεί άμεσα.
  • Τη Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών, για το εμβόλιο της AstraZeneca.
  • Το Μεγάλο Σάββατο 1η Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 45-49 ετών, και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια.
  • Από τις 5 Μαΐου αυξάνεται κατά πολύ η δυναμικότητα του συστήματος, καθώς θα αναπτυχθούν συνολικά 1.500 εμβολιαστικά κέντρα, ενώ θα προστεθούν και άλλα στη συνέχεια, έτσι ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του Μαΐου και του Ιουνίου.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, μετά τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έχει δώσει το πράσινο φως για εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Johnson&Johnson, οι οποίοι θα ξεκινήσουν στη χώρα μας την Τετάρτη 5 Μαΐου.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα