ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παλατάκι Θεσσαλονίκης όπως… παραθαλάσσια “φιλέτα” Καλλιθέας

Ενιαίο μέτωπο φορέων με μπροστάρη το Δήμο Καλαμαριάς για να μην περάσει σε ιδιώτες το Παλατάκι μέσω ΕΤΑΔ

Παλατάκι Θεσσαλονίκης όπως... παραθαλάσσια "φιλέτα" Καλλιθέας

Την ίδια ώρα που στο Δήμο Κατερίνης η συζήτηση για τα παραθαλάσσια “φιλέτα” της Καλλιθέας “σκοντάφτει”, χωρίς – ακόμη – η άμεσα εμπλεκόμενη διοίκηση να έχει ξεκάθαρη θέση, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γ. Δαρδαμανέλης προανήγγειλε τη διεξαγωγή ευρείας σύσκεψης με ΥΜΑΘ, δήμο Θεσσαλονίκης, περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Μουσεία κ.α φορείς προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις για την ανάδειξη του Κυβερνείου.

Με “συμμάχους” όλους, ανεξαιρέτως, τους φορείς, ακόμη και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης είναι αποφασισμένος να προχωρήσει ο δήμος Καλαμαριάς για την ανάπτυξη και αξιοποίηση του εγκαταλειμμένου Κυβερνείου, γνωστό ως “Παλατάκι”. Μετά την αλλαγή πλεύσης της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), η ηγεσία της οποίας δήλωσε προ ημερών ότι είναι ανοιχτή σε διάλογο με την τοπική κοινωνία για τον τρόπο αξιοποίησης του Κυβερνείου, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση για να δοθεί σε ιδιώτη επενδυτή, ο δήμος ετοιμάζει τη δική του πρόταση.

Μια πρόταση, που όπως τόνισε ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, στη χθεσινή τηλε-συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, επί της ουσίας θα συζητηθεί για να συνδιαμορφωθεί αν χρειαστεί με μπροστάρη, τον οικείο δήμο, το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, το δήμο Θεσσαλονίκης, την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τα μουσεία ως κυρίαρχοι χώροι πολιτισμού, τα μεγάλα ιδρύματα της χώρας, όπως το “Σ. Νιάρχος” και άλλους φορείς της πόλης.

«Θα πρέπει με την πρώτη ευκαιρία, όταν τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάξουν να κάνουμε μια σύσκεψη – συνάντηση με όλους τους φορείς της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, για την πρόταση που μπορούμε να διαμορφώσουμε για να μη χαθεί το ‘Παλατάκι’. Θεωρώ ότι αυτό μπορεί να γίνει άμεσα, ακόμη και μέσα από μια ευρεία τηλεδιάσκεψη ή μέσα από μια υβριδικής μορφής συνεδρίαση και να είμαστε όλοι» τόνισε από το τηλε- βήμα της συνεδρίασης ο κ. Δαρδαμανέλης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βλαστός μιλώντας τις προάλλες στο συνέδριο της Prodexpo είπε ακόμη πως «πρέπει να κινηθούμε μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, δεν είμαστε σαν το ΤΑΙΠΕΔ, μας ενδιαφέρει να λειτουργήσουμε σαν επιταχυντές της τοπικής οικονομίας. Θέλουμε να αναπτύξουμε και να αναδείξουμε το Παλατάκι στην Καλαμαριά το οποίο θεωρούμε τοπόσημο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ακούμε τους τοπικούς άρχοντες, δεν θέλω να τοποθετηθώ για την χρήση, για να έχουμε κοινωνικό πρόσωπο πρέπει να έχουμε και έσοδα».

Διαβάστε αναλυτικά στο makthes.gr >>

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα