ΑΠΟΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σάββας Χιονίδης: Παρών!

Σάββας Χιονίδης: Παρών!

Η συνέντευξη τύπου του συνδυασμού «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» που δόθηκε σήμερα, Κυριακή 18 Απριλίου 2021, στα ΕΗΜΕ της περιοχής μέσω τηλεδιάσκεψης ήταν άκρως ενδιαφέρουσα.

Βασικός και μόνος πρωταγωνιστής ο επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ», δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης και βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σάββας Χιονίδης.

Αν θα με ρωτούσε κάποιος να περιγράψω με δυο λέξεις τη σημερινή συνέντευξη Χιονίδη θα ήταν: Δηλώνω παρών!

Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια ο κ. Χιονίδης δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους εμφανίσεις, ειδικά από τότε που εξελέγη βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Μου θύμισε τον Σάββα Χιονίδη της παντοδυναμίας του στο Δήμο Κατερίνης.

Παράλληλα όμως έκανε ξεκάθαρο, για ακόμη μία φορά, πως ο Δήμος Κατερίνης έχει αντιπολίτευση, έστω και κουτσουρεμένη. Στην προηγούμενη συνέντευξη τύπου ο Σάββας Χιονίδης βγήκε δημόσια και κατέθεσε τα δεδομένα για τις περίεργες ΙΚΕ που «συντροφεύουν» τη σημερινή διοίκηση ορίζοντας, για μεγάλο χρονικό διάστημα, την ατζέντα της επικαιρότητας. Σήμερα κατέθεσε τη θέση του συνδυασμού για το θέμα των παραλιακών «φιλέτων» της Καλλιθέας και για τα πάνω από μισό εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν σε αχρείαστες, όπως υποστηρίζει, μελέτες για τον οικισμό Ρομά.

Και τα δύο θέματα, ειδικά το πρώτο, απασχολούν και θα απασχολήσουν την επικαιρότητα της πόλης για το επόμενο πεντάμηνο και από Σεπτέμβριο βλέπουμε….

Είναι αλήθεια ότι οι ομολογουμένως φιλότιμες προσπάθειες του δημαρχιακού επιτελείου να αλλάξει την ατζέντα ή και να ορίσει ατζέντα πέφτουν στο κενό μετά από κάθε δημόσια τοποθέτηση Χιονίδη. Δεν θα μπορούσε να γίνει άλλωστε διαφορετικά μιας και ο Δήμαρχος ακολουθεί το λεγόμενο «σύστημα πλημμύρα». Ανοίγει πολλά θέματα ταυτόχρονα, χωρίς κανένα υπόβαθρο, βλέπε π.χ. το δρόμο Πέτρας – Κοκκινοπλού – και καταλήγει να κάνει μόνο θόρυβο ώστε να δικαιολογεί το πολυπληθές επίσημο και ανεπίσημο γραφείο συνεργατών επικοινωνίας και ΜΜΕ. Ουσία μηδέν.

Αναμφισβήτητα ο Σάββας Χιονίδης είναι ένα πολιτικό ον, μορφωμένος και με ζηλευτό πολιτικό backround. Οι λίγες τοποθετήσεις του είναι απόλυτα μετρημένες και ουσιώδεις. Μιλά σωστά ελληνικά και δύσκολα αφήνει κάτι να πέσει κάτω.

Δεν θα μπορούσα να αφήσω ασχολίαστο το γεγονός ότι ο κ. Χιονίδης έχει ξεκαθαρίσει πλήρως τη διακριτότητα των δύο ρόλων που υπηρετεί. Την ίδια στιγμή που είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι είναι ερωτευμένος με την αυτοδιοίκηση και κυρίως βαθιά δεμένος με την πόλη που υπηρέτησε για 13 χρόνια. Φρόντισε και σήμερα να θυμίσει σε όσους το αμφισβητούν ότι η βουλευτική του ιδιότητα αποτελεί ακόμη έναν τρόπο για να υπηρετεί τα συμφέροντα του δήμου.

Το δυστύχημα στην περίπτωση του δήμου Κατερίνης είναι ότι το κεφάλαιο “Χιονίδης” αντί να αξιοποιείται από τη σημερινή διοίκηση σε ζητήματα που απαιτούν την εμπειρία και τη βαθιά γνώση του σε θέματα που καλώς ή κακώς έχει χειριστεί, αντιμετωπίζεται με όρους μικροπολιτικής και κοντόφθαλμης λογικής.

Πόσο κρίμα…

Ι. Ζ. Παπαζαχαρίας

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα