ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χιονίδης | Να ανακληθεί άμεσα ο διαγωνισμός – Δημόσιο και δημοτικό συμφέρον στην ίδια κατεύθυνση

Ανάκληση του διαγωνισμού που αφορά τις παραλιακές εκτάσεις της Καλλιθέας  ζητά ο Σάββας Χιονίδης όπως ξεκαθάρισε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου. 

Την ίδια στιγμή που η διοίκηση Κουκοδήμου-Νταντάμη χρονοτριβεί, παραμένοντας άπραγη απέναντι στην υπόθεση του διαγωνισμού εκμίσθωσης των οικοπέδων στην παραλία της Καλλιθέας ο Σάββας  Χιονίδης έχει ήδη έρθει σε επαφή με τον πρόεδρο της ΕΤΑΔ Στέφανο Βλαστό με θέση απολύτως ξεκάθαρη: Να ανακληθεί ο διαγωνισμός και να κατατεθούν προτάσεις που δεν θα ζημιώνουν ούτε το δημόσιο αλλά ούτε το δήμο και τους δημότες της Κατερίνης. 

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι μέσω διαδικτύου αναφέρθηκε στη θέση του συνδυασμού του αλλά και στις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει.

  “Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι είμαστε υπέρ του δημόσιου συμφέροντος αλλά αυτό να μην αφίσταται του συμφέροντος του δήμου και των δημοτών” ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Χιονίδης θυμίζοντας ότι για πρώτη φορά το 2016, το ΤΑΙΠΕΔ ήταν αυτό που είχε την  πρόθεση να εκποιήσει τη συγκεκριμένη έκταση, μία υπόθεση που δεν προχώρησε  παρ΄όλο που είχαν κατατεθεί φάκελοι. “Παρ’ όλο που επρόκειτο για μία υπόθεση της  κεντρικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο δήμος τότε έδρασε γρήγορα και δυναμικά με τη σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου ώστε να μην προχωρήσει αυτή η εκποίηση. Με δική μου πρωτοβουλία ως δήμαρχος Κατερίνης πήρα τους βουλευτές μαζί μου ώστε να έχουμε αυτές τις συναντήσεις οι οποίες οδήγησαν στο να μπει η υπόθεση στην άκρη” ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Χιονίδης. 

“Το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον του δήμου και των δημοτών είναι έννοιες που πρέπει να τις δούμε σίγουρα συνδυαστικά”, ξεκαθάρισε σε όλουςτους τόνους ο βουλευτής Πιερίας και επικεφαλής του συνδυασμού “Πολίτες σε Δράση”. “Οφείλουμε να προστατεύσουμε τις περιουσίες των δημοτών αλλά και την περιουσία του δήμου που γειτνιάζει με τις επίμαχες εκτάσεις”. 

Χιονίδης: “Ο δήμος οφείλει να έχει ξεκάθαρη θέση” 

Ο κ. Χιονίδης στάθηκε επίσης στο γεγονός ότι ενώ οι χρόνοι πιέζουν η διοίκηση του δήμου δεν έχει πάρει ακόμη θέση σχετικά με το θέμα και για το λόγο αυτό, όπως ανέφερε, κατέθεσαν από κοινού πρόταση με τους συνδυασμούς του κ. Λιακόπουλου και του κ. Τσουπέη για άμεση σύγκληση δημοτικού συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα την εκμίσθωση των οικοπέδων. Ο ίδιος ωστόσο και με την ιδιότητα του βουλευτή Πιερίας έχει ήδη κάνει, όπως αποκάλυψε, όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να γίνει απόλυτα κατανόητό στην Αθήνα για ποιο λόγο θα πρέπει να ανακληθεί ο συγκεκριμένος διαγωνισμός. 

“Αν είχαν πουληθεί αυτά τα ακίνητα, ένα μήκος 1400 μέτρων θα είχε κλείσει μπροστά χωρίς να υπάρχει η ευχερής δυνατότητα πρόσβασης στη θάλασσα” υπογράμμισε ο βουλευτής Πιερίας. Η ιδεαατή ανάπτυξη για ξενοδοχειακούς χώρους, όπως είπε, είναι ένα προς τρία, δηλαδή να έχει 100 μέτρα πρόσωπο και 300 βάθος και όχι 40 μέτρα βάθος και 1000 μέτρα πρόσωπο. “Δεν στέκουν αυτά τα πράγματα διότι δε βοηθούν το ευρύτερο γενικό συμφέρον” ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Χιονίδης ενώ όπως είπε για την αναβάθμιση και ανάπτυξη της περιοχής ο συνδυασμός έχει συγκεκριμένες προτάσεις σχεδιασμένες με λεπτομέρεια και είναι στη διάθεση αυτών που έχουν σήμερα την ευθύνη του δήμου.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας