ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιαμπέρας για οικόπεδα Καλλιθέας | Υπάρχουν κάποιοι που πιέζουν προς εξυπηρέτηση συμφερόντων επιχειρηματιών;

Ανακοίνωση μέσω της οποίας τάσσεται κατά της εκμίσθωσης των δύο επίμαχων εκτάσεων στο παραλιακό μέτωπο της Καλλιθέας τάσσεται ο ανξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Τσιαμπέραςο οποίος καλεί τη δημοτική αρχή του δήμου Κατερίνης να συγκαλέσει άμεσα έκτακτη συνεδρίαση δημοτικού συμβούλιου για το θέμα.

Η ανακοίνωση του Νίκου Τσιαμπέρα:

ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΜΠΕΡΑΣ: ΚΑΛΩ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Tις τελευταίες μέρες πληροφορηθήκαμε για ένα μείζον θέμα, που άπτεται της εκποίησης μέσω της  ΕΤΑΔ ΑΕ εκτάσεων 43 και 6 αντίστοιχα  στρεμμάτων. Ο λόγος γίνεται για την εκμίσθωση των δύο παραλιακών εκτάσεων στην Καλλιθέα του δήμου Κατερίνης προς ιδιώτες με την διαδικασία της προκήρυξης διαγωνισμού για 12 συν 8 χρόνια.

 Μία ιστορία που επανέρχεται μετά από πέντε περίπου χρόνια, όταν τότε σύσσωμη η δημοτική αρχή μαζί με τους  βουλευτές του δήμου αποτρέψανε  την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Καθήκον όλων μας, από οποιοδήποτε μετερίζι βρισκόμαστε να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να εμποδίσουμε για άλλη μια φορά την εκποίηση. Όλοι μαζί δημοτική αρχή, βουλευτές, αντιπεριφέρεια, τοπική κοινωνία συντονισμένα    να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Το συνταγματικό δικαίωμα του κάθε πολίτη για ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές, υπερτερεί από κάθε τι που γίνεται στο όνομα της ανάπτυξης, ως προμετωπίδα, ενώ από πίσω κρύβεται ενίοτε μία στείρα ιδιωτική κερδοφορία. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπερθεματίζουμε παρεμβάσεις που υπηρετούν την ιδιωτική πρωτοβουλία, πάντα όμως με σεβασμό στο δημόσιο συμφέρον και στο περιβάλλον.

 Σαφώς ανάπτυξη   μπορεί να επιτευχθεί πολυεπίπεδα και από την ίδια την τοπική κοινωνία μέσω της δημοτικής αρχής, εκπονώντας ένα πλήρες σχέδιο ήπιων παρεμβάσεων.

 Ένα σχέδιο που δεν θα αρπάξει από τους δημότες την περιουσία τους, αλλά αντίθετα θα λειτουργήσει χρησιμοθηρικά προς αυτούς. Σε μία περιοχή που όλοι γνωρίζουμε ότι βρίθει κατά μήκος του αιγιαλού από ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και beach bar, με μοναδικό ίσως σημείο ελεύθερης πρόσβασης στη θάλασσα την επίμαχη έκταση. Ας μην στερήσουμε λοιπόν από τους δημότες πρωταρχικά την ελεύθερη πρόσβαση στο αγαθό που λέγεται θάλασσα, αλλά και να μην υποβαθμίσουμε δευτερογενώς ούτε την από χρόνων περιουσία ήδη υφιστάμενων επιχειρήσεων, ούτε την αξία της ιδιοκτησίας  τόσο των κατοίκων όσο και της δημοτικής περιουσίας που υπάρχει.

Η παρουσία  του δήμου μας στην διεκδίκηση  ή στην παραχώρηση πρέπει να είναι αποφασιστική και στοχευμένη ως προς το περιεχόμενο, με ένα σχέδιο ήπιας παρέμβασης και φυσικά σε πλήρη συνεννόηση με τους ανθρώπους της Καλλιθέας.

Άλλωστε με πρόσφατη απόφαση του το τοπικό συμβούλιο Καλλιθέας και μάλιστα ομόφωνη, διερμηνεύοντας σχεδόν το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, δηλώνει την αντίθεση του στο ενδεχόμενο μακροχρόνιας μίσθωσης σε οποιονδήποτε ιδιώτη και προτείνει να το διεκδικήσει ο δήμος Κατερίνης.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα επανήλθε το θέμα, παρά την καταγραφή των αντιδράσεων και την λήψη της αναστολής της απόφασης τότε από την ΤΑΙΠΕΔ.
-Υπάρχει κάποιος λόγος που επανήλθε, εφόσον δεν άλλαξε τίποτα από τότε παρά μόνο η κυβέρνηση;
-Υπάρχουν από πίσω κάποιοι που πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση, εξυπηρετώντας συμφέροντα επιχειρηματιών, όπως συγκεκριμένα καταγγέλθηκε από δημοτικό σύμβουλο της περιοχής, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο;

Ότι και να ισχύει πάντως η αντίδρασή μας πρέπει να είναι άμεση.

 Ως δημοτικός σύμβουλος ζητώ να συγκληθεί άμεσα σε ειδική συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης για το συγκεκριμένο θέμα, με πρωτοβουλία που οφείλει να πάρει ο Δήμαρχος Κατερίνης , προσκαλώντας ταυτόχρονα να συμμετέχουν στην εν λόγο σύσκεψη οι τέσσερις βουλευτές του Νομού, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και όλο το Τοπικό Συμβούλιο της Καλλιθέας. 

Η πρωτοβουλία αυτή πρέπει να ληφθεί άμεσα, διότι λαμβάνοντας υπόψη ότι στις 9 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός, οποιαδήποτε αλληγορία μπορεί να κοστίσει ακριβά στην τοπική κοινωνία.

Είναι ώρα λοιπόν για αποφάσεις με ομόθυμο πνεύμα, πλήρως συντονισμένες, ώστε να δοθεί οριστική λύση επ’ ωφελεία  των πολλών, σε ένα ζήτημα που σέρνετε χρόνια.

                                                                                                                     Με τιμή

                                                                                             Δημοτικός Σύμβουλος

                                                                                               Νίκος Τσιαμπέρας

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας