ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ | Υγειονομική… περιοδεία Δελή στην Κατερίνη

Exif_JPEG_420

Περιοδεία στην Κατερίνη πραγματοποίησε χθες Δευτέρα 5 Απρίλη ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, με αφορμή τον ένα χρόνο από την εμφάνιση της πανδημίας και την “ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας”, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Τοπικής Οργάνωσης του κόμματος.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα:

Στο πλαίσιο της περιοδείας ο βουλευτής του Κόμματος, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της Τομεακής Οργάνωσης Πιερίας του ΚΚΕ, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης (ΓΝΚ) και το Κέντρο Υγείας Κατερίνης όπου συζήτησε με το υγειονομικό προσωπικό τις θέσεις του ΚΚΕ για την υγεία, αλλά και τις προτάσεις του Κόμματος για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό τόνισαν την αναγκαιότητα να ενισχυθεί το ΓΝΚ με προσωπικό με μόνιμη σχέση εργασίας και επιπλέον οτι τα μπαλώματα με τις συγχωνεύσεις κλινικών και τις μετακινήσεις γιατρών από τμήμα σε τμήμα δεν αποτελούν λύση. Τέλος οι εργαζόμενοι είπανε οτι κρίνεται άκρως ρεαλιστική η ένταξη όλου του προσωπικού στα ΒΑΕ, ζήτημα που όπως τόνισε ο Γιάννης Δελής, το ΚΚΕ το έχει αναδείξει όλα αυτά τα χρόνια, δίνοντας έμφαση παράλληλα στην ανάγκη ενδυνάμωσης του αγώνα των ίδιων των εργαζομένων.

Exif_JPEG_420

Στην ίδια κατακερματισμένη κατάσταση βρίσκεται και το ΚΥ Κατερίνης, το οποίο χρειάζεται άμεση ενίσχυση με γιατρούς και νοσηλευτές καθώς το ήδη υπάρχον προσωπικο υπερβάλλει εαυτόν προκειμένου να ανταπαξέλθει σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε όριο άν σκεφτεί κανείς οτι δε λειτουργούν πλέον τα περιφερειακά ιατρεία με οτι αυτό συνεπάγεται για το λαό της Πιερίας.

Νωρίτερα ο Γιάννης Δελής παραχώρησε συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης όπου και σχολίασε την επικαιρότητα σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση. Δήλωσε πως είναι ανάγκη εδώ και τώρα η κυβέρνηση να προβεί σε πραγματική επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.

Exif_JPEG_420

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας