ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μουδιασμένοι» και εκνευρισμένοι οι βουλευτές της ΝΔ από το αλαλούμ

Άλλο η Αθήνα, άλλο η Θεσσαλονίκη;

«Μουδιασμένοι» και με πολλά ερωτήματα εμφανίζονται οι γαλάζιοι βουλευτές της Θεσσαλονίκης για το αλαλούμ της απόφασης περί του ανοίγματος του λιανεμπορίου στην πόλη.

Η πλειοψηφία των βουλευτών δεν μπορούν να κατανοήσουν το σκεφτικό της απόφασης που άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες αλλά και τους χειρισμούς που προηγήθηκαν.

Μάλιστα υπάρχουν και δημόσιες διαφοροποιήσεις. «Θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί όσοι προτείνουν και αποφασίζουν τη λήψη ή την άρση των μέτρων, όπως το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Κανένας δεν κατάλαβε πως ενώ χτες το απόγευμα όλα ήταν έτοιμα για να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης ξαφνικά το βράδυ η απόφαση άλλαξε. Σαφώς η υγεία είναι πάνω απ’ όλα, αλλά δεν καταλαβαίνουμε ποια η διαφορά ανάμεσα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπου ισχύουν τελείως αντίθετες αποφάσεις», δήλωσε στο makthes ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας.

Ενστάσεις και διαφωνίες για το σχετικό αλαλούμ έχει και ο Στράτος Σιμόπουλος, ο οποίος επισημαίνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει τους λόγους για την άρση του ανοίγματος του λιανεμπορίου. «Χθες βράδυ η κυβέρνηση πήρε τη δύσκολη απόφαση αναστολής του ανοίγματος της Δευτέρας για το λιανεμπόριο στη Θεσσαλονίκη, στην Αχαΐα και στην Κοζάνη. Ο εμπορικός κόσμος αντιδρά, έχοντας να αντιμετωπίσει εκτός από το πολυήμερο lockdown και το κόστος για ένα «άνοιγμα» που δεν θα γίνει. Ταυτόχρονα δεν μπορεί να κατανοήσει τι άλλαξε σε μια ημέρα και το άνοιγμα έγινε αναστολή. Θεωρώ ότι οφείλεται μια εξήγηση στους εμπόρους, ενώ οι τελευταίοι πρέπει να αποφύγουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Η πανδημία είναι παρούσα και μάλιστα σε μεγάλη έξαρση στις τρεις προαναφερθείσες πόλεις», τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης, οποίος ζητά ειδική οικονομική στήριξη. «Παράλληλα οι παραγωγικοί φορείς του εμπορίου και οι βουλευτές, κυρίως της ΝΔ, πρέπει να ζητήσουμε ώστε για το τοπικό αυτό lockdown να υπάρξει ειδική οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση που έχει αποδείξει τη δυνατότητά της να ακούει», σημειώνει.

Aπό εκεί και πέρα παρασκηνιακά ακούγονται ακόμη πιο έντονες κριτικές. «Ο χειρισμός είναι τραγικός. Από το πρωί ακούω γκρίνιες και παράπονα», τονίζει παλιός βουλευτής, ενώ έτερος νεότερος συνάδελφός του εξηγεί ότι οι βουλευτές θα είναι οι αποδέκτες της κριτικής από τον κόσμο και όχι οι υπουργοί από την Αθήνα. ««Εμένα θα βλέπουν στο δρόμο και θα μου… τα χώνουν», σημείωσε με έμφαση προς το makthes. Ταυτόχρονα πολλοί αναρωτιούνται γιατί η διαφορά αντιμετώπισης μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης. «Το πρόβλημα με τις ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη είναι αντιληπτό και κατανοητό. Στην Αθήνα όμως ισχύουν δυστυχώς τα ίδια με τα νοσοκομεία. Προς τι η διαφοροποίηση; Δεν είναι δυνατόν να λαμβάνεις μια απόφαση χτες το βράδυ και το πρωί να την παίρνεις πίσω, χωρίς να εξηγείς καν τους λόγους. Απλά με μια απόφαση Γενικού Γραμματέα. Και στο κάτω κάτω όλη την προηγούμενη εβδομάδα εξηγούσαμε στον κόσμο και μάλιστα πειστικά γιατί ενώ ανεβαίνουν τα κρούσματα κάνουμε κινήσεις αναπροσαρμογής, όπως το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Τώρα τι άλλαξε για τη Θεσσαλονίκη;», αναρωτιέται ο γαλάζιος βουλευτής.

makthes.gr

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα