ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος εγκληματικών στοιχείων τα οχήματα του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε δημοτικούς χώρους, με το ένα να καταστρέφεται ολοσχερώς

Σίμος Δανιηλίδης: Πότε επιτέλους θα καταλάβουν ότι πρέπει να ενισχύσουν την αστυνόμευση στη περιοχή;

Στο στόχαστρο εγκληματικών στοιχείων, που συνεχίζουν να δρουν ανεξέλεγκτα λόγω της ελλιπούς και ανεπαρκούς αστυνόμευσης στα όρια του δήμου, βρέθηκαν σήμερα οχήματα του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με το ένα από αυτά να καταστρέφεται ολοσχερώς.

Τι δηλώνει ο δήμαρχος:

Οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις, οι εμπρησμοί διαρρήξεις σε κατοικίες, μαγαζιά, οι διαρρήξεις σε δημοτικά σχολεία όλα αυτά στην περιοχή των Συκεών, αλλά και σε άλλες περιοχές, καταρρίπτουν τον μύθο στον οποίο βασίστηκαν μια σειρά άνθρωποι της αντιπολίτευσης στον δήμο οι οποίοι ισχυρίζονταν, εντελώς λαθεμένα βέβαια, ότι η ύπαρξη κτιρίων και Αστυνομικών Τμημάτων σε κάποιες συνοικίες ή σε κάποιες περιοχές ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας ή αποτρέπει τις εγκληματικές ενέργειες.  Δικαιώνει τις απόψεις και τις θέσεις μας ως διοίκηση ότι η προστασία των πολιτών και η επίτευξη του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες και η προστασία των περιουσιών και της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας αλλά και της ατομικής και οικογενειακής ιδιωτικής περιουσίας επιτυγχάνονται α;ποκλειστικά και μόνο από την παρουσία πεζών περιπολιών περιπολιών μοτοσικλετών περιπολιών με περιπολικά σε 24ωρη βάρδια ανεξαρτήτως κτιριακών εγκαταστάσεων. 

Αυτό πρέπει να το αντιληφθούμε επιτέλους όλοι και να σταματήσει ο λαϊκισμός. Συνεχίζουμε να απαιτούμε από την ηγεσία του υπουργείου κατ’ αρχήν να σταματήσει η μεταφορά μέσω ρουσφετιών αστυνομικών από τα συνοικιακά Α.Τ. σε άλλες Υπηρεσίες που εκτελούν πάρεργο και δεύτερο και κυριότερο επιτέλους να μεταφερθούν εκατοντάδες αστυνοιμικοί και αστυνομικίνες από την Αθήνα οι οποίοι ολοκληρώνουν τις σοπιυδές τους και την εκπαίδευσή τους, στη Θεσσαλονίκη, όπου είναι γνωστό ότι έχει αποδεκατιστεί τα τελευταία χρόνια με τη συνταξιοδότηση χιλιάδων αστυνομικών.

Υπενθυμίζουμε ότι έχουμε ψηφίσει στον προϋπολογισμό του 2021 ποσό 50.000 ευρώ για την αγορά δυο υπερσύγχρονων οχημάτων και τη δωρεά τους στ Α.Τ. εφόσον υπάρξει συνάντηση, συνεννόηση συμφωνία με την ηγεσία του υπ. Προστασίας του Πολίτη ότι αυτά θα είναι σε 24ωρη λειτουργία απκλειστικά και μόνο στα όρια του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Το διπλό περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα, γύρω στις 4.30 π.μ. αρχικά με την πυροδότηση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού σε ηλεκτροκίνητο δημοτικό όχημα, το οποίο ήταν σταθμευμένο στον χώρο στάθμευσης της Τεχνικής Υπηρεσίες επί της οδού Λεχόβου στις Συκιές. Επί τόπου κατέφθασαν δυο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και έξι πυροσβέστες που έσβησαν την φωτιά που προκλήθηκε από τον εμπρηστικό μηχανισμό, από την οποία ωστόσο το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς, χωρίς ευτυχώς να απειληθούν παρακείμενα οχήματα.

Λίγα μέτρα πιο κάτω, και συγκεκριμένα στον χώρο του πάρκινγκ του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Συκεών, τα εγκληματικά στοιχεία  τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό και σε δεύτερο ειδικό όχημα για ΑμεΑ τύπου ΒΑΝ, που χρησιμοποιείται για τη μετακίνηση ατόμων με αναπηρία, ευτυχώς χωρίς να λάβει καταστροφικές διαστάσεις τόσο για το ίδιο όχημα όσο και για τα παρακείμενα δημοτικά οχήματα, όπως επίσης και για το παρακείμενο δάσος.

Για το γεγονός ενημερώθηκε άμεσα ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος έστειλε επί τόπου τους αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας Τάσο Τσακιρίδη και Τεχνικών Υπηρεσιών Στέλιο Γκατζέ. 

Στα δυο σημεία  βρέθηκαν και άνδρες της κρατικής Ασφάλειας, οι οποίοι συνέλεξαν υπολείμματα των αυτοσχέδιων μηχανισμών, ενώ θα εξετασθεί και ο καταγραφικός εξοπλισμός των καμερών που είναι τοποθετημένες στα δημοτικά κτίρια.

«Το τελευταίο διάστημα στο δήμο μας σημειώθηκαν νέα πολύ σοβαρά περιστατικά σε βάρος της ανθρώπινης ζωής, της δημοτικής και ιδιωτικής περιουσίας, αλλά δυστυχώς κανείς από τους αρμόδιους δεν φάνηκε να συγκινείται. Αυτό ακριβώς που ζητάμε επί χρόνια, και δεν θα σταματήσουμε να το απαιτούμε και να το διεκδικούμε, είναι η ενίσχυση της αστυνόμευσης σε όλα τα όρια του δήμου, με 24ωρες περιπολίες περιπολικών και μοτοσικλετιστών, αλλά και πεζών περιπολιών, με αποκλειστικό στόχο την πρόληψη και αποτροπή εγκληματικών ενεργειών», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης. «Τί άλλο πρέπει επιτέλους να συμβεί; Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να ευαισθητοποιηθεί η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να πράξει αυτό που οφείλει απέναντι στην κοινωνία;», αναρωτιέται υπενθυμίζοντας την εκκρεμότητα που υπάρχει στο αίτημά του, το οποίο υπέβαλε πριν από μήνες, για τη συνάντησή του με τον υπ. Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, «οι πάντες αντιλαμβάνονται το πόσο ανεξέλεγκτα δρουν αυτά τα εγκληματικά στοιχεία όταν με θράσος φθάνουν στο σημείο να αναπτύσσουν τη δράση τους ακόμη και σε κεντρικά σημεία του δήμου, και μάλιστα σε κεντρικά δημόσια και δημοτικά κτίρια». 

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα