ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπάιντεν: Ελπίζω ότι θα επικρατήσει η σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Τι αναφέρει το Δελτίο Τύπου του Λευκού Οίκου

Την ελπίδα του ότι θα επικρατήσει σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη χθες Πέμπτη, αναφέρει δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ο Λευκός Οίκος. 

Μάλιστα, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη συντονισμού πάνω σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων σχετικά με την ενεργειακή ασφάλεια, την Κίνα, την Ρωσία και τα Δυτικά Βαλκάνια.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τη δέσμευση του για την περαιτέρω εμβάθυνση των ισχυρών δεσμών μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την εκτίμησή του για την αυξανόμενη αμυντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Δραστηριότητα Ναυτικής Υποστήριξης των ΗΠΑ στον κόλπο της Σούδας.Η συνομιλία των δύο πολιτικών, που είναι η πρώτη μετά την εκλογή του κ. Μπάιντεν στον προεδρικό θώκο, διήρκεσε περίπου 30 λεπτά και έγινε αμέσως μετά την παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών για τις σχέσεις της Ε.Ε. με την Τουρκία.

Τέλος, όπως τονίζεται, υπήρξε ταύτιση απόψεων σχετικά με τη συνεργασία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την επιδίωξη μιας βιώσιμης οικονομικής ανάκαμψης.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα