ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμος Θεσσαλονίκης | Ακριτίδου: “Ήταν οργανωμένη αποπομπή διότι κάπου δεν ήμασταν αρεστοί αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ τους λόγους “ηθικής τάξης””

Η τοποθέτηση της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Θεσσαλονίκης κ. Δήμητρας Ακριτίδου κατά τη διάρκεια της χθεσινής (22/3) συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης

Δήμος Θεσσαλονίκης | Ακριτίδου: "Ήταν οργανωμένη αποπομπή διότι κάπου δεν ήμασταν αρεστοί αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ τους λόγους "ηθικής τάξης""

Κύριε Πρόεδρε,

Κύριοι συνάδελφοι,

Περιμέναμε πολύ χρόνο για να γίνει αυτό το δημοτικό συμβούλιο, για να καταστεί  δυνατόν να σας  ενημερώσουμε, όπως και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, για τα   αληθή γεγονότα τα οποία συνέβησαν με τον εμβολιασμό μου και εντελώς προσχηματικά χρησιμοποιήθηκε από τον κύριο Δήμαρχο ως αφορμή για την αποπομπή μου από την θέση της αντιδημάρχου παιδείας.

Την 26 Φεβ 2021 το μεσημέρι, κλήθηκα από τον κύριο Δήμαρχο στο γραφείο του και μου ζήτησε να παραιτηθώ επειδή  έμαθε ότι έκανα το εμβόλιο.

Του απάντησα ότι δεν παραιτούμαι διότι δεν θεωρώ ότι  έκανα τίποτα παράνομο ή παράτυπο ή μη ηθικό και μπορούσα να του εξηγήσω το γιατί. Δεν δέχτηκε καμμιά εξήγηση από εμένα, την αντιδήμαρχο παιδείας του δήμου, την συνεργάτη του επί ενάμιση σχεδόν χρόνο, σαν να ήμουν ένα άγνωστο πρόσωπο γιαυτόν. Στη συνέχεια μου είπε ότι θα με αποπέμψει πράγμα το οποίο και έκανε εκδίδοντας μία κατάπτυστη ανακοίνωση η οποία ανέφερε ότι για λόγους «ηθικής τάξης» με αποπέμπει από αντιδήμαρχο.

Ε λοιπόν κυρίες και κύριοι, αυτούς τους λόγους <<ηθικής τάξης>>, δεν είχε κανένα λόγο να τους επικαλεσθεί ο άνθρωπος ο οποίος δεν καταδέχτηκε να ακούσει την άποψη της αντιδημάρχου του ούτε  να διερευνήσει ο ίδιος την αλήθεια και προχώρησε δίκην προγραφών του Ρωμαίου ύπατου Σύλλα,  στην αποπομπή μου καθώς και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Τα γεγονότα τα οποία συνέβησαν τα περιέγραψα λεπτομερώς με ανακοίνωσή μου την επόμενη ημέρα και τα οποία εν τάχει έχουν ως εξής: Καταρχήν δεν θα μπορούσα ΠΟΤΕ να πάρω τη θέση κάποιου άλλου για να εμβολιαστώ γιατί ΑΥΤΟ θα ήταν ζήτημα ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.

Την 25 Ιαν 2021 το απόγευμα ρωτήθηκα από συγγενικό μου πρόσωπο που δουλεύει στο ίδρυμα Άγιου Παντελεήμονα πως αν θέλω να εμβολιασθώ πρέπει σε μισή ώρα να βρίσκομαι εκεί γιατί έμειναν αδιάθετα εμβόλια από τους δικαιούμενους να εμβολιαστούν ,τροφίμους και προσωπικό και τα οποία θα καταστραφούν  σε μία ώρα καθώς θα έληγε η δραστικότητά τους. Πράγματι πήγα και εμβολιάστηκα χωρίς να πάρω κανενός τη σειρά ούτε να παρακάμψω ΚΑΝΕΝΑ κανόνα, καμία οδηγία του ΕΟΔΥ.

Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ ήταν ακριβώς αυτές, μέχρις εκείνη την ημερομηνία, προς τις κινητές μονάδες του ώστε όταν για κάποιο λόγοκατά τη διάρκεια των εμβολιασμών μένουν αδειάθετα στο τέλος εμβόλια, να καλούνται  άτομα που μπορούν να προσέλθουν , εντός του περιορισμένου χρόνου και να εμβολιάζονται ΩΣΤΕ να μη χάνονται δόσεις εμβολίων.

Τα παραπάνω, για τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, επιβεβαίωσε την επόμενη μέρα η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου ΟΧΙ για να μας καλύψει όπως είπαν κάποιοι, ΑΛΛΑ για να επιβεβαιώσει την αλήθεια των γεγονότων την οποία ορισμένοι δεν δέχονται, προφανώς για δικούς τους λόγους ,αλλά δεν δικαιούνται να αναφέρουν λόγους ηθικής τάξης.

Αυτό έγινε κυρίες και κύριοι και παρά το ότι εμβολιάστηκα και εγώ στο τέλος κατεστράφησαν επιπλέον οκτώ (8) δόσεις εμβολίων στον Άγιο Παντελεήμονα.

Που βρίσκεται το ζήτημα ηθικής τάξης κύριε Δήμαρχε; στο ότι δεν πετάχτηκε στα απορρίμματα ένα εμβόλιο παραπάνω; αντί για οκτώ να γινόταν εννιά;

Από ποιόν πήρα τη σειρά;

Αν ο κύριος Δήμαρχος, θεωρούσε πράγματι σοβαρό το θέμα του εμβολιασμού από στελέχη της διοίκησής του,  εκείνο που έπρεπε να κάνει είναι να  καλέσει για εξηγήσεις, τις οποίες έπρεπε να διασταυρώσει με τα αρμόδια όργανα του ΕΟΔΥ ώστε να είναι σε θέση να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις.

Δεν θέλω να κάνω υποδείξεις, αλλά όταν θεωρείς τον εαυτό σου συνεργάτη του Δημάρχου , ως αντιδήμαρχος, περιμένεις να έχεις την ευκαιρία να του εξηγήσεις την άποψή σου να την εξετάσει και να την κρίνει.

ΟΧΙ δεν έγινε έτσι, αποφάσισε αμέσως, ούτε καν να ακούσει.

Πάταξόν με  Άκουσόν δε ,τίποτα απόλα αυτά.

Ήταν οργανωμένη αποπομπή διότι κάπου δεν ήμασταν αρεστοί αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ τους λόγους <<ηθικής τάξης>>.

Kύριε Δήμαρχε, δεν σας επέτρεψα ποτέ να δημοσιοποιήσετε ευαίσθητα προσωπικά μου δεδομένα.

Η δημοσιοποίηση από εσάς της ιατρικής πράξης του εμβολιασμού μου , κάτι που αυτοβούλως πράξατε,ήταν μη επιτρεπτή μιας και σε καμία περίπτωση δεν δικαιούσασταν να την δημοσιοποιήσετε.

Κύριε Δήμαρχε, Εγώ είμαι άνθρωπος που έχω σαφή ιστορία και αναφορά στην πόλη. Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικάσε διάφορες θέσεις ευθύνης στην εκπαίδευση ως Διευθύντρια σχολείων Α/βάθμιας και Μεταλυκειακής εκπαίδευσης. Συνεργάζομαι με πανεπιστήμια , διδάσκω στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και επιμορφώνω δημοσίους υπαλλήλους , δημοτικούς υπαλλήλους και εκπαιδευτικούς, ενώ ταυτόχρονα, διαχρονικά μέσα από την συμμετοχή μου στη Νέα Δημοκρατία έχω εκλεγεί σε διάφορες κομματικές θέσεις.

Σε αυτό το ακροατήριο θελήσατε να με κατηγορήσετε , σε αυτό το ακροατήριο θελήσατε να με πλήξετε θίγοντας την προσωπικότητά μου και την ηθική μου.

Θελήσατε να δημιουργήσετε κλίμα εις βάρος μου, στους δημότες της πόλης μας με τους οποίους λίγο πολύ γνωριζόμαστε.

Για να καταφέρεις όλα τα παραπάνω, εκμεταλλεύτηκες την κατάσταση της ανθρωποφαγίας που επικρατεί  στη χώρα μας,  κατά την οποία εκτοξεύονται κατηγορίες κατά δικαίων και αδίκων με σκοπό να θολώνονται τα νερά και οι πολίτες να μην μπορούν να έχουν σαφή εικόνα για τα τεκταινόμενα.

Αυτή η κατάσταση της ανθρωποφαγίας,σας βόλεψε  κύριε Δήμαρχε, που σκέφτηκες ότι μπορούσε να απομακρύνεις όσους θεωρείς εμπόδιο στα άγνωστα σε μας, που ήμασταν άμεσοι συνεργάτες σου σχέδια και μας έδωσε βορρά στο κοινό των ανθρωποφάγων μέσων που ψάχνουν για κάθε τι που διεγείρει το θυμικό των ανθρώπων όταν εισάγονται μάλιστα λόγοι <<ηθικής τάξης>>.

ΟΜΩΣ ΟΜΩΣ κύριε Δήμαρχε το ψέμα περί <<ηθικής τάξης>> έχει κοντά ποδάρια όπως λέει και ο λαός μας. Μετά τις πρώτες ανακοινώσεις και τον κουρνιαχτό που  σηκώσατε εσείς με την αποπομπή μου,  έγινε πλέον αντιληπτό από την πλειοψηφία των πολιτών του δήμου και όχι μόνο, ότι το πρόβλημα του Δημάρχου ήταν αλλού και όχι στον εμβολιασμό μου ο οποίος στέρησε τον κάδο απορριμμάτων από έναακόμη εμβόλιο.

Κύριε Δήμαρχε

Έχετε το αναφαίρετο δικαίωμα να αντικαταστήσετε όποιον αντιδήμαρχο θέλετε εφόσον θεωρείται ότι δεν ανταποκρίνεται επαρκώς στα καθήκοντά του ή για να ανανεώσετε την ομάδα σας.

Επειδή όμως τα παραπάνω , τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση,  ήταν δύσκολο να τα επικαλεστείτε,γνωρίζοντας το έργο και τον αγώνα που έδινα όλο αυτό το διάστημα , ως αντιδήμαρχος παιδείας και πρόεδρος των δύο σχολικών επιτροπών Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου, ώστε  τον καιρό της πανδημίας  τα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης να είναι ασφαλή από απόψεως υγειονομικών πρωτοκόλλων και κτηριακών υποδομών, ακολουθήσατε την  εύκολη μέθοδο της λάσπης με το θέμα της <<ηθικής τάξης>>.

Οι πολίτες κύριε δήμαρχε που μας παρακολουθούν, δεν είναι σανοφάγοι, κρινόμαστε όλοι, μερικές φορές θέλει λίγο χρόνο να αποκαλυφθεί η αλήθεια που κρύβεται επιμελώς σε όμορφες λέξεις όπως <<ΗΘΙΚΗ>> της οποίας το περιεχόμενο το προσαρμόζει ο καθένας στα δικά του μέτρα.

ΤΕΛΟΣ ,θα ήθελα κύριε Δήμαρχε να σας διαβεβαιώσω, ότι δεν με ενόχλησε τόσο η αποπομπή μου από τη θέση της αντιδημάρχου όσο οι λόγοι <<ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ >> στην ανακοίνωσή σας ,γιαυτό.

θα ήθελα, τουλάχιστον μετά από όλα όσα ακούστηκαν για την αλήθεια των εμβολιασμών και την τήρηση των κανόνων,  ως πράξη αναγνώρισης του λάθους της εισαγωγής των λόγων <<ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ >>στην ανακοίνωσή σας, την έκφραση ΣΥΓΝΩΜΗΣ προς το πρόσωπό μου ώστε να επιτευχθεί στο μέτρον του δυνατού η ΝΕΜΕΣΙΣ στην όλη υπόθεση, ειδάλλως  επιφυλάσσομαι  για την συνέχεια ώστε αυτή να αποδοθεί  στα αρμόδια όργανα της πολιτείας.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα